Κυριακή, 21 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι αγρότες αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους – Μπλόκα στο τελωνείο των Ευζώνων, στην Αθήνα την Πέμπτη οι μελισσοκόμοι

Οι αγρότες αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους – Μπλόκα στο τελωνείο των Ευζώνων, στην Αθήνα την Πέμπτη οι μελισσοκόμοι

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αγρότες από την κάθοδο στην Αθήνα, και τώρα ετοιμάζουν τις επόμενες κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες επέστρεψαν στους τόπους τους από την Αθήνα όπου συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Αύριο Πέμπτη (22.02.2024) αναμένεται να συνεδριάσουν ξανά τα μπλόκα ώστε να αποφασίσουν τη συνέχεια.

Στο Κιλκίς αγρότες σήμερα Τετάρτη έκλειναν και άνοιγαν τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων. 

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά αποκλείστηκε τόσο ή είσοδος όσο και η έξοδος από το τελωνείο σε φορτηγά αλλά και σε επιβατικά ΙΧ. Ακολούθως και έως τις 20.30 το βράδυ επιτράπηκε μόνο η είσοδος στη χώρα από Ι.Χ. αυτοκίνητα. Αυτήν την ώρα το τελωνείο λειτουργεί κανονικά, αν και οι αγρότες παραμένουν και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πολλοί αγρότες περιμένουν την πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων για να δουν πως θα κινηθούν. Συγκεκριμένα, στις 4 τα ξημερώματα θα ξεκινήσουν από την Πάτρα και αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τους μελισσοκόμους της Αιτωλοακαρνανίας στο Ρίο.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες στην Πελοπόννησο και στην Δυτική Ελλάδα  έχουν ξεκινήσει ήδη τις γενικές συνελεύσεις. Όπως λένε, στόχο βάζουν τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων και για τη συνέχεια, σημειώνοντας ότι ήδη βγαίνουν κερδισμένοι από τον αγώνα που δίνουν, τις επαφές που έχουν πραγματοποιήσει, τις δράσεις που αναπτύσσουν καθημερινά.

Αγρότες αναφέρουν πως θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς τουλάχιστον μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Θα απευθύνουν έκκληση στον πρωθυπουργό για μια νέα συνάντηση καθώς όπως λένε υπάρχει χώρος να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει σκέψη ώστε την ερχόμενη Παρασκευή να πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία μέσα στην πόλη του Αιγίου με τους ίδιους τους αγρότες να διαμηνύουν πως αυτό που έγινε στο Σύνταγμα ήταν μόνο η αρχή. 

Ακολουθούν οι μελισσοκόμοι

Μετά τους αγρότες σειρά έχουν οι μελισσοκόμοι η οποίοι έχουν δώσει ραντεβού στο Σύνταγμα την Πέμπτη (22/02/2024). Στις 4 τα ξημερώματα θα ξεκινήσουν οι μελισσοκόμοι από την Πάτρα και αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τους μελισσοκόμους της Αιτωλοακαρνανίας στο Ρίο.

Έπειτα θα συναντηθούν όλοι οι μελισσοκόμοι της Πελοπόννησο στον Ισθμό της Κορίνθου γύρω στις 6 το πρωί και έπειτα θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία με αυτοκίνητα και λεωφορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Εκεί θα παραμείνουν μέχρι αργά το βράδυ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις