Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Οι δημοτικές βιβλιοθήκες του Παλαιού Φαλήρου στο openAbekt

Οι δημοτικές βιβλιοθήκες του Παλαιού Φαλήρου στο openAbekt

Την ένταξη των δημοτικών βιβλιοθηκών του δήμου Παλαιού Φαλήρου στο δίκτυο openAbekt του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Το openAbekt αποτελεί το σημαντικότερο δίκτυο βιβλιοθηκών της χώρας, καθώς μέλη του είναι βιβλιοθήκες ιδρυμάτων, ινστιτούτων, μουσείων, κολλεγίων, ωδείων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επιστημονικών συλλόγων, νοσοκομείων και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μέσω του συγκεκριμένου ολοκληρωμένου συστήματος, το οποίο είναι βασισμένο σε διεθνή πρότυπα και κανόνες, δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στον κατάλογο της βιβλιοθήκης κάθε ενδιαφερόμενου επισκέπτη. Παρέχει ευέλικτη αναζήτηση και αποτελεσματικές υπηρεσίες. Υπάρχει πρόσβαση σε ενιαίους και ανοικτούς καταλόγους βιβλιοθηκών, με πλήρες ιστορικό.

Ο κ. Φωστηρόπουλος, με αφορμή το γεγονός αυτό, στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων: «Χαιρετίζω την ένταξη των δημοτικών βιβλιοθηκών του δήμου Παλαιού Φαλήρου στο σύστημα, καθώς συμβάλει στην εξωστρέφειά τους, ενώ αναδεικνύεται και αξιοποιείται στο έπακρο το περιεχόμενό τους μέσω του φιλικού περιβάλλοντος της πλατφόρμας και όλοι οι ωφελούμενοι -εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς , τοπική κοινωνία κ.α.- ενισχύονται σημαντικά ως προς το επιδιωκόμενο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις