Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι έλεγχοι για την απαγόρευση κυκλοφορίας έφεραν… μποτιλιάρισμα! Μόνο συστάσεις σήμερα (video)

Οι έλεγχοι για την απαγόρευση κυκλοφορίας έφεραν… μποτιλιάρισμα! Μόνο συστάσεις σήμερα (video)

Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν βγεί στους δρόμους για να επιβλέψουν αν τηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας ή όχι. Σήμερα, πρώτη μέρα εφαρμογής του πρωτοφανούς μέτρου, δεν πέφτουν… πρόστιμα, αλλά μόνο συστάσεις.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύ από τις 06:00 το πρωί της 23ης Μαρτίου και τουλάχιστον έως τις 6 Απριλίου, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση χθες. 

Click4more Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η στιγμή των ελέγχων στη Θεσσαλονίκη! Στους δρόμους η αστυνομία (Βίντεο)

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (23.03.2020) οι έλεγχοι στους δρόμους της Αθήνας είναι πολλοί, με τους αστυνομικούς να σταματούν αυτοκίνητα και να ζητούν από τους οδηγούς είτε τη χειρόγραφη βεβαίωση είτε το sms που απαιτούνται για να μετακινηθούν.

Εξαιτίας μάλιστα των ελέγχων σε πολλούς δρόμους, όπως η άνοδος του Κηφισού, παρατηρήθηκε μποτιλιάρισμα και κίνηση αρκετών χιλιομέτρων. Νωρίτερα, είχε παρατηρηθεί κίνηση και στην κάθοδο του Κηφισού, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Μποτιλιάρισμα και στο κέντρο της Αθήνας, αφού ένα από τα μπλόκα είχαν στηθεί στους Στύλους του Ολυμπίου Διός! 

Μπλόκα έχουν στηθεί πριν τα διόδια και όποιος οδηγός δεν έχει χαρτί, τότε η αστυνομία τον γυρίζει πίσω!

Κίνηση παρατηρήθηκε και στην Αττική Οδό.

Χρονόπουλος: Σήμερα συστάσεις, πρόστιμα από αύριο

Η πρώτη μέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν θα φέρει… πρόστιμα (150€ το ύψος τους) αλλά συστάσεις, παραινέσεις και συμβουλές, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Θόδωρος Χρονόπουλος.

«Από αύριο αρχίζουν κανονικά τα πρόστιμα, οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς σε όλα τα αστικά κέντρα και την επαρχία», τόνισε ο Θ. Χρονόπουλος μιλώντας την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

«Πρέπει όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη μας, την ατομική και κοινωνική ευθύνη, να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Είμαστε σκληροί με αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις