Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Οι κινηματογράφοι «Ιντεάλ» και «Άστορ» δεν γίνεται να χαρακτηριστούν μνημεία – Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

Οι κινηματογράφοι «Ιντεάλ» και «Άστορ» δεν γίνεται να χαρακτηριστούν μνημεία – Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Οι κινηματογράφοι «Ιντεάλ» και «Άστορ» στην Αθήνα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι ή ιστορικοί τόποι, καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του σχετικού νόμου, ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι συγκεκριμένοι κινηματογράφοι της Αθήνας δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου 4858/2021, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως μνημεία και να έχουν αυξημένη προστασία της συγκεκριμένης νομοθεσίας.

Η ανακοίνωση για τους κινηματογράφους «Ιντεάλ» και «Άστορ»:

«Σύμφωνα με τον ν. 4858/2021 (περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς), το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι αρμόδιο μόνον για τον χαρακτηρισμό της χρήσης ακινήτου, αποκλειστικά σε περίπτωση που το τελευταίο έχει χαρακτηρισθεί ως μνημείο, αρχαιολογικός χώρος ή ιστορικός τόπος, κατά τις διατάξεις του προαναφερθέντος νόμου

Οι συγκεκριμένοι κινηματογράφοι, “Ιντεάλ” και “Άστορ”, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος 4858/2021, προκειμένου να χαρακτηριστούν ως μνημεία και να εμπίπτουν στην αυξημένη προστασία του συγκεκριμένου νόμου», αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού στη σχετική ανακοίνωση.

«Τον Δεκέμβριο του 2022 το ΥΠΠΟΑ απέστειλε τα ψηφίσματα και τις επιστολές φορέων του κινηματογράφου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να τα χειριστεί κατ’ αρμοδιότητα», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τους «Ιντεάλ» και «Άστορ».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις