Ελλάδα

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για «παράνομα» απογευματινά χειρουργεία στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με δικαστική προσφυγή κατά της διοίκησης του Οφθαλμιατρείου Αθηνών για «παράνομα» απογευματινά χειρουργεία και κατά παντός υπευθύνου απειλούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

«Παράνομη» χαρακτηρίζει τα απογευματινά χειρουργεία που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα, Τετάρτη (27.03.24) στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Όπως αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, θα καταφύγουν στη δικαιοσύνη και θα κηρύξουν παράνομα τα απογευματινά χειρουργεία, καθώς προγραμματίστηκαν χωρίς προηγούμενη εισήγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα έχουν προγραμματιστεί και αναμένεται να διεξαχθούν τα 5 πρώτα απογευματινά -επί πληρωμή- χειρουργεία στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών, τα οποία είναι όλα για την αντιμετώπιση καταρράκτη.

Πρόκειται για επέμβαση, που είναι πρώτη σε ζήτηση και έχει τις μεγαλύτερες αναμονές στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, τα χειρουργεία όχι μόνο πραγματοποιούνται χωρίς την εισήγηση από την επιτροπή χειρουργείου, αλλά και η μοναδική αναισθησιολόγος που θα παραυρίσκεται στα απογευματινά χειρουργεία είναι και η μοναδική που εφημερεύει στο νοσοκομείο, κι αυτό σύμφωνα με τον νόμο απαγορεύεται, καθώς θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή για τα επείγοντα περιστατικά.

Να σημειωθεί πως στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών εργάζονται 3 αναισθησιολόγοι, από τις οποίες η μία έχει δηλώσει συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία και σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών σήμερα έχει εφημερία.

Η επιστολή της ΟΕΝΓΕ

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως τα απογευματινά χειρουργεία στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών γίνονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Χειρουργείων.

«Έχουμε την πληροφορία ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) Τετάρτη 27/3 έχετε δρομολογήσει στη μονάδα σας την έναρξη «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων ΧΩΡΙΣ εισήγηση από την επιτροπή χειρουργείου (όπως απαραίτητα προβλέπεται από την σχετική ΚΥΑ) και με την εμπλεκόμενη Αναισθησιολόγο στο αυριανό πρόγραμμα εφημερίας της μονάδας (κάτι που ρητά απαγορεύεται από τη σχετική ΚΥΑ). Σας καλούμε να μην παρανομήσετε ώστε να μην αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε εναντίον σας ένδικα μέσα».

Της Γιάννας Σουλάκη/Πηγή: Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε πλαστική αποκατάσταση θα οδηγηθεί η Αφροδίτη Νέστορα εξαιτίας των εγκαυμάτων - Εξιτήριο στα άλλα τρία θύματα της εμπρηστικής επίθεσης
«Δολοφονία χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις», χαρακτήρισε την επίθεση στο σπίτι της Αφροδίτης Νέστορα ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους
Θεσσαλονίκη επίθεση
Ηράκλειο: «Τον έσπρωξε στον καναπέ και του έβαλε το μαξιλάρι στο κεφάλι» καταγγέλλει η μητέρα του 8χρονου για την επίθεση του σπιτονοικοκύρη τους
Το αγοράκι φέρεται να είπε στη μητέρα ότι ενώ έπαιζαν έσπασαν κατά λάθος την πόρτα και ο σπιτονοικοκύρης το χαστούκισε και το έσπρωξε στον καναπέ, βάζοντας του ένα μαξιλάρι στο κεφάλι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ