Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

Οι συνδικαλιστές προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, αντίθεση στην στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά  και ως παράνομη, η πρόσκληση (12.7.2016) για την απόκτηση συμμετοχής του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), που  είναι 100% θυγατρική εταιρεία  της ΔΕΗ, ζητάει η  Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΓΕΝΟΠ-ΚΗΕ) από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται στην προσφυγή ότι πριν την πώληση  δεν έχει προηγηθεί καμία αναλογιστική μελέτη, όπως απαιτεί ο νόμος 4011/2011 και κατά συνέπεια η πώληση είναι παράνομη, όπως παράνομη είναι και η όλη διαδικασία αποξενώσεως της ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ. 

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ-ΚΗΕ αναφέρει ότι με το νόμο 4389/2016 προβλέφθηκε η με ειδική διαδικασία πώληση της ΑΔΜΗΕ, παρά το γεγονός ότι στην περιουσία της είναι ενσωματωμένη και περιουσία των μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης (ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ασφαλιστικές εισφορές κλπ).

Επιπλέον, η ΓΕΝΟΠ-ΚΗΕ υποστηρίζει ότι τα     περιουσιακά δικαιώματα των εργαζομένων προστατεύονται, τόσο από τα άρθρο 17 του Συντάγματος, όσο και από την ΕΣΔΑ και η πώληση, παραβιάζει τα δικαιώματα αυτά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε