Ελλάδα

Οι Τούρκοι ζητάνε συλλήψεις στην Αθήνα – Αντιπερισπασμός για τους Έλληνες στρατιωτικούς – Κίνδυνος μεγάλης καθυστέρησης στη δίκη

- Με ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ζητάει συλλήψεις για το κάψιμο τουρκικής σημαίας από μέλη της Χρυσής Αυγής -Κάνουν τα πάντα για να αργήσουν για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί -Φόβος για νέα εμπλοκή με τη δίκη, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψουν ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας που πιάστηκαν αιχμάλωτοι στον Έβρο -Αγωνία για τους συγγενείς που θα μπορούν να βλέπουν μόνο μια φορά τη βδομάδα τα παιδιά τους
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παίζει καθυστερήσεις η Άγκυρα. Οι Έλληνες στρατιωτικοί που πιάστηκαν αιχμάλωτοι στον Έβρο κινδυνεύουν πλέον να μείνουν επί μήνες στη φυλακή, καθώς προκύπτουν, το ένα μετά το άλλο, διάφορα προβλήματα. Την ίδια ώρα οι Τούρκοι, σαν να μην υπάρχει το θέμα, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ζητούν από την Ελλάδα να συλλάβει μέλη της της Χρυσής Αυγής που έκαψαν την τουρκική σημαία στην Αθήνα.

turkey simaia turkey simaia

Σε ένα απόλυτα επικοινωνιακό παιχνίδι έχει περάσει η Άγκυρα. Ενώ επισήμως το θέμα κρατιέται χαμηλά, με το καθεστώς Ερντογάν να παραπέμπει στη δικαιοσύνη, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας περνάει σε κινήσεις αντιπερισπασμού βγάζοντας ανακοίνωση για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας από μέλη της Χρυσής Αυγής.

“Καταδικάζουμε την καύση της σημαίας μας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της Τουρκίας που διοργανώθηκε από ένα ρατσιστικό πολιτικό κόμμα στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου.
Ζητούμε από τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν τους δράστες που διέπραξαν αυτήν την απεχθή πράξη εναντίον της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό”, αναφέρει η δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

https://www.youtube.com/watch?v=A1ZXKvBsleA&feature=youtu.be

Και ενώ οι Τούρκοι, προφανώς επικαλούνται τις σχέσεις καλής γειτονίας απαιτώντας συλήψεις, φαίνεται ότι ξεχνούν αυτές τις σχέσεις έχοντας μετατρέψει σε πολιτικό και διπλωματικό θρίλερ τη σύλληψη των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σοβαρή εμπλοκή στο θέμα της δίκης του ανθυπολοχαγού και του λοχία του Ελληνικού Στρατού, καθώς στην Τουρκία προέκυψε ζήτημα με τον διορισμό από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο των δικαστών και των εισαγγελέων. Το καθεστώς “ανακάλυψε” ξανά “γκιουλενιστές” και έτσι η διαδικασία αυτή αναμένεται να καθυστερήσει μπλοκάροντας έτσι και το ζήτημα των δυο Ελλήνων.

Η ελληνική πλευρά αναμένει πρώτα απ’ όλα να ολοκληρωθεί η έρευνα σε βάρος των δυο στρατιωτικών. Ύστερα θα πρέπει να τους απαγγελθούν κατηγορίες και στη συνέχεια να οριστεί η δίκη.

Όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις τουλάχιστον έναν μήνα.

Όλη αυτή η κατάσταση προβληματίζει την ελληνική πλευρά, αλλά κυρίως τους γονείς των δυο στρατιωτικών που πλέον βλέπουν ότι η αγονία τους θα παραταθεί.

Επί της ουσίας, το μόνο που μπορεί να επιταχύνει τις διαδικασίες είναι μια πολιτική παρέμβαση. Η Άγκυρα ωστόσο δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση και έτσι όλα, αυτή τη στιγμή, φαίνονται ανοιχτά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μετέτρεψαν το Σαρακήνικο της Μήλου σε ελικοδρόμιο – «Πάρκαραν» το ελικόπτερο τους για να κάνουν μπάνιο
O χειριστής πάρκαρε ανενόχλητος το ελικόπτερο πάνω στα «σεληνιακά» πετρώματα της παραλίας και στη συνέχεια αποβίβασε τους επιβαίνοντες για να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά
Μήλος: Μετέτρεψαν το Σαρακήνικο σε ελικοδρόμιο – «Πάρκαραν» το ελικόπτερο τους για να κάνουν μπάνιο
Φαρμακείο διακοπών: Όσα όσα πρέπει να περιλαμβάνει το κιτ για ασφαλείς εξορμήσεις
Το περιεχόμενο του φαρμακείου θα πρέπει να προσαρμόζεται στον προορισμό, τη διάρκεια του ταξιδιού και τις ιδιαίτερες ανάγκες των ταξιδιωτών, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για άτομα με χρόνια νοσήματα
Closeup female hand neatly placing medicament at domestic first aid kit top view. Storage organization in transparent plastic box drug, pill, syringe, bandage. Fast health help safety emergency supply
Τροχαίο Αθηνών – Σουνίου: Ο οδηγός παρέσυρε την μηχανή των αστυνομικών ενώ έκανε αναστροφή – Στο 401 ΣΝ οι δύο τραυματίες
Λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης υπάρχει κλειστή στροφή που περιορίζει την ορατότητα των οδηγών – Σε πιο σοβαρή κατάσταση ο ένας αστυνομικός τραυματίας – Πώς έγινε το τροχαίο
Τροχαίο Αθηνών – Σουνίου: Ο οδηγός παρέσυρε την μηχανή των αστυνομικών ενώ έκανε αναστροφή – Στο 401 ΣΝ οι δύο τραυματίες
9