Ελλάδα

Οικογένεια με περιουσία 4 εκ. € έκανε αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα – Όλα τα παράξενα του επιδόματος

- 26χρονος δικαιούχος του επιδόματος, εμφανίζεται να φιλοξενεί 25 άτομα
- Συνταξιούχος φιλοξενεί 22 φορολογούμενους
- Τετραμελής οικογένεια με ακίνητη περιουσία 800.000 ευρώ και εισόδημα 135.000 ευρώ
- Εχουν εγκριθεί 265.000 αιτήσεις, 334.000 έχουν απορριφθεί

Δεν πιστεύουν στα μάτια τους οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Οικονομικών πουν εξετάζουν τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής μία από τις οικογένειες που έχουν υποβάλει αίτηση έχει ακίνητη περιουσία 4 εκατομμύρια ευρώ και εισόδημα 65.000 ευρώ ενώ άλλη οικογένεια έχει εισόδημα 155.000 ευρώ και ακίνητο με πισίνα.

Βρέθηκε, επίσης, 26χρονος, δικαιούχος του επιδόματος, που εμφανίζεται να φιλοξενεί 25 άτομα, καθώς και συνταξιούχος που φιλοξενεί 22 φορολογούμενους.

Επίσης αεινδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξής αιτήσεις:

1. Διμελής οικογένεια στην Κηφισιά, με ακίνητη περιουσία ύψους 3,9 εκατ. ευρώ σε περιοχές της Αθήνας – 25 κτίσματα και οικόπεδα – ιδιοκατοικούμενη κατοικία 200 τ.μ. και εισόδημα 65.000 ευρώ. Η αίτηση απορρίφθηκε.

2. Αίτηση περιλαμβάνει 6 άτομα που κατοικούν στην περιοχή του Ιλίου, τα οποία έχουν δηλώσει (και τα έξι) αναπηρία 67% και άνω. Η δήλωση εξετάζεται.

3. Τετραμελής οικογένεια στη Μυτιλήνη με κατοικία 200 τ.μ. κύριοι χώροι και 70 τ.μ. βοηθητικοί χώροι και αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης ύψους 20.000 ευρώ από κατοικίες και 35.000 ευρώ αυτοκινήτου. Ακίνητη περιουσία που ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ. Η αίτηση απορρίφθηκε.

4. Τριμελής οικογένεια στα Μελίσσια με ετήσιο εισόδημα 155.000 ευρώ και πισίνα. Η αίτηση απορρίφθηκε.

5. Τετραμελής οικογένεια στην Καλαμαριά με ακίνητη περιουσία 800.000 ευρώ (περίπου 200.000 κάθε μέλος) και εισόδημα 135.000 ευρώ ετησίως. Η αίτηση απορρίφθηκε.

6. 26χρονος άγαμος στη Σαλαμίνα με χαμηλό εισόδημα και περιουσία υπέβαλε αίτηση η οποία έγινε αποδεκτή. Μαζί με τον 26χρονο κατοικούν – φιλοξενούνται 25 υπόχρεοι δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος 2013.

7. 70χρονος εν διαστάσει με χαμηλό εισόδημα και περιουσία υπέβαλε αίτηση η οποία έγινε αποδεκτή. Σημειώνεται ότι 22 υπόχρεοι δηλώσεων Φορολογία Εισοδήματος 2013 έχουν δηλώσει ότι τους φιλοξενεί.

8. Από 32.000 δηλωθείσες αναπηρίες μελών στις αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα, που αφορούν σε υπόχρεους δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος 2013, οι 24.000 έχουν δηλωθεί στη δήλωση, οι υπόλοιπες 8.000 είναι νέες. Οι δηλώσεις θα απορριφθούν.

Συνολικά, μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί 334.000 αιτήσεις, έναντι 265.000 που έχουν εγκριθεί.

Διαβάστε

Οι στρατιωτικοί εξουδετερώνουν τον κοινωνικό αυτοματισμό του 500άρικου

ΜΤΣ: Μάταια περιμένουν μέρισμα στρατιωτικοί που αποστρατεύονται! Πάνω από χρόνο οι καθυστερήσεις

Χωρίς συμψηφισμούς με χρέη στο Δημόσιο το κοινωνικό μέρισμα

Ζάμπλουτοι έκαναν αίτηση για το 500αρικο! Σκαφάτοι, άνθρωποι με τεράστια ακίνητη περιουσία και τεράστιες καταθέσεις επιχείρησαν να πάρουν… βοήθημα!

Βγάζει… μάτι η “ορθογραφία” του Taxisnet

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο Παρά Πέντε – 20 χρόνια μετά: Συγκίνηση στο επετειακό επεισόδιο – Τα highlights και η αναφορά στην Ειρήνη Κουμαριανού
Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο reunion της κωμικής σειράς του MEGA - Τα τραγούδια της Ζουμπουλίας και της Θεοπούλας και η πάμπλουτη κληρονόμος Ντάλια εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα
Στο Παρά Πέντε – 20 χρόνια μετά: Συγκίνηση στο επετειακό επεισόδιο – Τα highlights και η αναφορά στην Ειρήνη Κουμαριανού
Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων - «Ψάχναμε 15 αγρότες στο Κάστρο για να δώσουμε στην κυκλοφορία δεύτερη λωρίδα»
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Κίνηση από το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στη Ριτσώνα
Ανανεώθηκε πριν 41 λεπτά
50
Με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων προβλέπεται, στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης 24-12-2025 προς Πέμπτη 25-12-2025 και στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα της ημέρας των Χριστουγέννων
Καρυοθραύστης και άνθρωποι με ομπρέλες
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 11