Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Οικονομική στήριξη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με πρωτοβουλία Καμμένου και αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Οικονομική στήριξη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με πρωτοβουλία Καμμένου και αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Την οικονομική ενίσχυση των Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, μετά την σύλληψή τους στις Καστανιές Έβρου την 1η Μαρτίου, προτείνουν στο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προτείνουν στο ΣΑΓΕ να διερευνήσει την δυνατότητα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να λαμβάνουν την αποζημίωση αποστολής στρατιωτικών στο εξωτερικό.

Στόχος είναι η ανύψωση του ηθικού τους, αλλά και το μήνυμα ότι η πατρίδα δεν αφήνει κανένα πίσω. Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων θα κληθεί να βρει το νομικό περίβλημα της απόφασης, κάτι που είναι τυπικό για να προχωρήσει η διαδικασία.

Επίσκεψη Μανώλη Κεφαλογιάννη

Στο μεταξύ, είναι πολύ πιθανό η Άγκυρα να δώσει άδεια στον Μανώλη Κεφαλογιάννη να επισκεφθεί στις φυλακές της Αδριανούπολης τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Ο κ. Κεφαλογιάννης έχει υποβάλει επίσημο αίτημα και είναι πολύ πιθανό να εγκριθεί, καθότι είναι επικεφαλής της επιτροπής για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις