Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Όλοι οι φόροι – Τι έχουμε να πληρώσουμε και πότε

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Όχι απλά δεν μειώθηκαν οι φόροι, αλλά αυξήθηκαν κατά πολύ. Δεν θα είναι μπόνο οι επιβαρύνσεις μέσω του ΦΠΑ στα προϊόντα, στους άμεσους φόρους είτε με την εισφορά αλληλεγγύης, είτε με άλλους φόρους εφέτος θα πληρώσουμε επιπλέον 2,7 δισ ευρώ. Συνολικά το κράτους θα εισπράξεις από φόρους 13,7 δισ.

Από Σεπτέμβρη οι πολίτες και αφού έχουν δώσει μέσα στο καλοκαίρι την πρώτη δόση για το εισόδημά τους θα πρέπει να υπολογίζουν ότι πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, τη δεύτερη δόση για τον φόρο εισοδήματος, τη δόση για τη ρύθμιση (εάν έχουν ενταχθεί) ενώ θα αρχίσει να μετρά η επιπλέον επιβάρυνση μέσω της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους έχουν εισόδημα από 30.000 ευρώ και πάνω και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2015.
Τον Δεκέμβρη και εκτός απ’ όλα τα παραπάνω θα προστεθούν και τα τέλη κυκλοφορίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους βέβαια θα πρέπει όλοι μας να υπολογίσουμε ότι από δω και πέρα και με βάση τη νέα συμφωνία με τους δανειστές που προβλέπει αυξήσεις στον ΦΠΑ θα πληρώνουμε επιπλέον 8,8% για την αγορά βασικών προϊόντων ή εισιτηρίων, ενώ οι νησιώτες θα πρέπει να υπολογίσουν ότι αυτή η τελευταία αύξηση θα για εκείνους θα είναι της τάξης του 12,8% καθώς καταργείται η μείωση 30%.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε