Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

ΟΛΠ: Παράθυρο διαλόγου από Κατσέλη

ΟΛΠ: Παράθυρο διαλόγου από Κατσέλη

Από την αρχή θα ξεκινήσει η συζήτηση μεταξύ του ΟΛΠ και της COSCO, για τη λειτουργία των προβλητών Ι και ΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά.

Αυτή τη φορά, στη διαπραγμάτευτη θα έχουν λόγο και οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη.

“Θα ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικός διάλογος σχετικά με όλα τα ζητήματα της παραχώρησης, ενώ τα αποτελέσματα του διαλόγου θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1.10.2009” δήλωσε η υπουργός Οικονομίας μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ.

“Η κυβέρνηση στηρίζει την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών της χώρας, τη συνεργασία με ξένους επενδυτές προς αμοιβαίο όφελος, διασφαλίζοντας παράλληλά την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΛΠ έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην αγορά.
Αρκετά εμπορεύματα είναι κλεισμένα στα κοντέϊνερ ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι πλέον
άχρηστα αφού έχουν καταστραφεί.  


Οι λιμενεργάτες ζητούν την ακύρωση της ανάθεσης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων
στην κινεζική Cosco.

Η κ. Κατσέλη εκτός από το θέμα της Cosco, έχει μπροστά και μία σειρά από άλλα ζητήματα που πρέπει να δώσει λύση.

Αυτά αφορούν, στο θεσμικό κενό που υπάρχει για την εγκατάλειψη πλοίων, στην ενίσχυση της λειτουργίας του Ταμείου ανεργίας και στην εξυγίανση της δημοσιονομικής διαχείρησης του ΝΑΤ, στο οποίο δεν έχουν κλείσει ισολογισμοί εδώ και χρόνια.

Η υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι θα προωθηθεί ακόμη:

-Η ανάδειξη του Πειραιά σε ναυτιλιακό κέντρο

-Η αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών καθώς και των υπηρεσιών θαλάσσιου τουρισμού

-Η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό με προσέλκυση νέων στελεχών και κίνητρα για την παραμονή τους στο ναυτικό επάγγελμα καθώς και η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης. Προτεραιότητα αποτελεί η ανακαίνιση και η αναβάθμιση του Κέντρου Επιμόρφωσης Εμπορικού Ναυτικού

-Η ενίσχυση της ναυτιλιακής διπλωματίας της Ελλάδας

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε