Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα: Απολογείται ο Αιγύπτιος που κρατούσε την 31χρονη – «Θα ξαναέρθει να με σκοτώσει»

Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα: Απολογείται ο Αιγύπτιος που κρατούσε την 31χρονη – «Θα ξαναέρθει να με σκοτώσει»

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων θα οδηγηθεί σήμερα ο 34χρονος Αιγύπτιος προκειμένου να  απολογηθεί για την υπόθεση ομηρίας και ξυλοδαρμού της 31χρονης συντρόφου του στον Άγιο Παντελεήμονα, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα.

Ο κατηγορούμενος, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, εισέβαλε στο διαμέρισμα της πρώην συντρόφου του, βουλγαρικής καταγωγής, στο Γαλάτσι, την άρπαξε και την μετέφερε στο διαμέρισμα του στον Άγιο Παντελεήμονα όπου την κρατούσε όμηρο επί τρεις ώρες, απειλώντας ότι θα ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου. Η ομηρία έληξε με επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία συνέλαβε τον δράστη.

Την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής και τα πλημμελήματα της κατοχής εμπρηστικών ειδών, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής, της οπλοφορίας και της βίας κατά υπαλλήλων. 

Ο 34χρονος έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα ενώ οι δικαστικές αρχές του διόρισαν και πληρεξούσιο δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει.

Τι κατέθεσε το θύμα

Χθες, πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων η πρώην σύντροφος του προκειμένου να καταθέσει σχετικά με όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο έζησε τον εφιάλτη στο διαμέρισμα του 34χρονου.

Η μάρτυρας φέρεται να περιέγραψε τις σοκαριστικές στιγμές που έζησε στα χέρια του δράστη, επισημαίνοντας πως πως εάν αφεθεί ελεύθερος θα επιχειρήσει να την σκοτώσει.

«Φοβάμαι πολύ για την ζωή μου. Μπορεί να τον αφήσουν ελεύθερο. Είμαι σίγουρη ότι θα ξαναέρθει για να με σκοτώσει. Με ζήλευε. Με είχε ξαναχτυπήσει πολλές φορές, αλλά δεν ήθελα να το πω στην αστυνομία. Εχει χτυπήσει άλλη μια γυναίκα με δύο παιδιά. Ήθελε να σκοτώσει και τα παιδιά της» ανέφερε μετά την κατάθεση της.

Ο δικηγόρος της 30χρονης γυναίκας, Κωνσταντίνος Γώγος, εξέφρασε την ίδια ανησυχία στην περίπτωση που ο δράστης αφεθεί ελεύθερος. «Ευελπιστούμε ότι αύριο θα προφυλακιστεί. Η εντολέας μου ανησυχεί πολύ για το αποτέλεσμα της ανάκρισης. Σε περίπτωση που δεν προφυλακιστεί, ανησυχώ κι εγώ πώς θα καταφέρει να επιβιώσει, εάν θα πρέπει να είναι κυνηγημένη για το υπόλοιπο της ζωής της» ανέφερε.

Η γυναίκα στην κατάθεση της στις αστυνομικές αρχές περιέγραψε αναλυτικά τι συνέβη περιγράφοντας πως το μεσημέρι του Σαββάτου και συγκεκριμένα «στις 14:30 ενώ ήμουν στο σπίτι με την αδερφή μου, τον… και την κόρη μου ήρθε ο… νευριασμένος και φώναζε να του ανοίξουμε. Αφού είδε ότι δεν του ανοίγαμε σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι και συνέχισε να φωνάζει και να χτυπάει με τα χέρια του το τζάμι. Εγώ είπα στον… να μην του ανοίξει αλλά εκείνος φοβήθηκε και του άνοιξε από το μπαλκόνι για να μπει. Μόλις μπήκε στο σπίτι πήγε στην κουζίνα και πήρε ένα μαχαίρι και κινήθηκε προς το μέρος μου. Έστρεψε το μαχαίρι απειλητικά προς την αδερφή μου και της φώναζε να μην πλησιάσει».

Την έσυρα απ’ τα μαλλιά και την έβαλε σε ταξί

Το θύμα ανέφερε πως ο κατηγορούμενος την έσυρε από τα μαλλιά έξω από το σπίτι και την έβαλε σε ταξί με τη βία, προκειμένου να φτάσουν στο σπίτι του στην οδό Αλκιβιάδου. «Εκεί έγινε χαμός. Μόλις μπήκαμε στο σπίτι μου είπε ξέρω ότι εκεί που θα πάμε θα έρθει η αστυνομία αλλά εγώ μπορεί και να σε σκοτώσω σήμερα και άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι και να μου δίνει μπουνιές. Εγώ προσπάθησα να τον ηρεμήσω αλλά αυτός δεν με άφηνε να μιλήσω. Νόμιζε ότι τον απάτησα. Τότε πήρε με την βία το κινητό μου και με βιντεοσκοπούσε από αυτό την ώρα που με χτυπούσε και έκανε ζωντανή αναμετάδοση στον λογαριασμό μου στο facebook για να το βλέπουν όλοι οι φίλοι μου. Εκείνη την ώρα με πήρε το παιδί μου βίντεο κλήση που είναι στην Βουλγαρία και εκείνος συνέχισε να με χτυπάει και να του το δείχνει στην κάμερα» κατέθεσε το θύμα, προσθέτοντας πως ο ξυλοδαρμός της συνεχίστηκε για αρκετή ώρα.

Τα πράγματα μάλιστα όπως περιέγραψε έγιναν ακόμα χειρότερα όταν έφτασε η αστυνομία «εκείνη την ώρα η αστυνομία έσπασε την πόρτα και του φώναζε να πετάξει κάτω τον αναπτήρα και να βγει να παραδοθεί. Αυτός απάντησε όχι δεν βγαίνω με τίποτα θα πεθάνουμε όλοι μαζί εσείς δεν έχετε νόμους εδώ γιατί με έχετε βάλει επτά φορές μέσα χωρίς να κάνω μ…ς και τους Αλβανούς τους έχετε έξω. Μετά οι αστυνομικοί του είπαν να με αφήσει εμένα να φύγω και αυτός απάντησε ότι είμαι η γυναίκα του και θα κάνει ότι θέλει».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις