Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΟΟΣΑ: Τρίτοι καλύτερα αμειβόμενοι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί

ΟΟΣΑ: Τρίτοι καλύτερα αμειβόμενοι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση του καταλόγου του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) με τους καλύτερους αμειβόμενους εκπαιδευτικούς, ενώ πιο ψηλά βρίσκονται μόνο το Λουξεμβούργο και η Πορτογαλία. Αντίστοιχα στην 4η και 5η θέση βρίσκονται η Γερμανία και η Φιλανδία.

Στην Πορτογαλία οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές σχολείων κερδίζουν κατά μέσο όρο περισσότερα από τους άλλους εργαζόμενους απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με όσα ισχύουν στα περισσότερα μέλη του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης).

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ – «Εκπαίδευση με μια ματιά 2018» μόνο οι εκπαιδευτικοί στο Λουξεμβούργο αμείβονται περισσότερο από τους Πορτογάλους συναδέλφους τους, συγκρίνοντας το μέσο εισόδημα τους με τους μισθούς των εργαζομένων απόφοιτων ΑΕΙ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η χώρα μας, ενώ στην 4η και 5η αντίστοιχα η Γερμανία και η Φιλανδία.

Στον αντίποδα η Πορτογαλία είναι το τέταρτο μέλος του ΟΟΣΑ με τα χαμηλότερα επίπεδα σχολικής φοίτησης μεταξύ νέων ενηλίκων. Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται το Μεξικό, η Τουρκία και η Ισπανία. Χαρακτηριστικό είναι πως τρεις στους δέκα Πορτογάλους ηλικίας 25 μέχρι 43 δεν έχουν ολοκληρώσει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις