Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Dj, σερβιτόρος και οικοδόμος δήλωναν αγρότες – Οι δύο αρχηγοί του κυκλώματος με τις παράνομες επιδοτήσεις

Μέσω ψευδών δηλώσεων έλαβαν τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ευρώ ενώ ως εγκέφαλοι του κυκλώματος φέρονται ένας 38χρονος από τα Γιαννιτσά και ένας 36χρονος από την Κρήτη

Σερβιτόρος, dj αλλά και οικοδόμος είναι ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος που συνελήφθησαν από τις αστυνομικές Αρχές καθώς δήλωναν ψευδή στοιχεία και εισέπρατταν επιδοτήσεις εκατομμυρίων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μέχρι τώρα οι άνδρες του ελληνικού FBI πέρασαν χειροπέδες σε 37 άτομα σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις που έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Βόρεια Ελλάδα, Αττική και Κρήτη.

Όλοι οι παραπάνω φέρονται να αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε κακουργηματικές απάτες σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ελληνικής οικονομίας.

Μέσω ψευδών δηλώσεων έλαβαν τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ευρώ ενώ ως εγκέφαλοι του κυκλώματος φέρονται δύο άτομα ηλικίας 38 και 36 ετών, αντίστοιχα.

Ο 38χρονος που εμφανιζόταν ως αγρότης μένει στα Γιαννιτσά και είχε αναλάβει να βρίσκει πρόσωπα και εκτάσεις, οι οποίες δεν έχουν δηλωθεί.

Ο δεύτερος είναι ένας 36χρονος από την Κρήτη, ο οποίος εργαζόταν σε κέντρο υποδοχής δικαιολογητικών.

Την ίδια στιγμή, υπήρχαν και 11 άτομα που δήλωναν και εκμισθωτές και μισθωτές εκτάσεων. Η ομάδα των 11 είχε αναλάβει να μπαίνει στο σύστημα και να εντοπίζει ποιο αγροτεμάχιο δεν είχε δηλωθεί.

Δρούσαν με δύο τρόπους. Εφόσον έβρισκαν το αγροτεμάχιο που δεν είχε δηλωθεί, στη συνέχεια το δήλωναν σε κάποιον εν γνώσει του και έπαιρναν την επιδότηση. Στη δεύτερη περίπτωση, δήλωναν σε κάποιον ότι έχει αγροτεμάχιο χωρίς όμως να έχει την κυριότητά του και στη συνέχεια υπέγραφαν ψεύτικα συμφωνητικά με τρίτα άτομα, προκειμένου να εισπράξουν την επιδότηση.

Η επιχείρηση του ελληνικού FBI είχε ξεκινήσει καιρό πριν και εντόπισε πρόσωπα που είχαν μπει στο στόχαστρο και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες δρούσαν από το 2018 έως το 2022 καταφέρνοντας να αρπάξουν τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα άτομα δεν περιλαμβάνονται στα 1.036 ΑΦΜ που εντοπίστηκαν να έχουν εισπράξει παράνομα 22,7 εκατομμύρια ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που άνοιξε πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο – Είχε πάνω του γεμάτο 38αρι περίστροφο
Ο ηλικιωμένος άνδρας έφυγε με ταξί από την Αθήνα και εντοπίστηκε οπλισμένος δίπλα στα ΚΤΕΛ - Ο ταξιτζής που τον μετέφερε ενημέρωσε την αστυνομία - Πληροφορίες που ήθελε να φύγει για Ιταλία
Ηλικιωμένος
8
«Θα δείτε αύριο τι θα κάνω» είχε απειλήσει ο ηλικιωμένος για την επίθεση στον ΕΦΚΑ – «Ξαφνικά ακούσαμε ουρλιαχτά, “ελάτε πυροβόλησαν τον Νίκο”»
Υπάλληλος του ΕΦΚΑ, περιγράφει στο newsit.gr τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν όταν ο ηλικιωμένος άρχισε να πυροβολεί
Ο ηλικιωμένος δράστης των επιθέσεων και το όπλο που χρησιμοποίησε
Νέα βίντεο ντοκουμέντα από τις κινήσεις του 89χρονου – Η στιγμή που μπαίνει στο ταξί για να πάει στον ΕΦΚΑ
Στο νέο βίντεο ντοκουμέντα που εξασφάλισε το newsit.gr αποτυπώνεται ο 89χρονος άνδρας να περπατά στην οδό Ευρυσθέως ένα λεπτό μετά την έξοδό του από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στη οδό Κειριάδων στον Κεραμεικό
Ο ηλικιωμένος 30