Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μεγάλη απάτη με νεκρούς “δικαιούχους”

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος διενεργήθηκε έρευνα για απάτη σε βάρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) και συγκεκριμένα για χορήγηση παράνομων χρηματικών ενισχύσεων για καλλιεργούμενα αγροτεμάχια.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως προέκυψε, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Πέλλας, ενώ είχαν αποβιώσει, εμφανίζονταν μετά το θάνατό τους, να προβαίνουν στη μεταβίβαση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης (Δ.Ε.Ε.) που κατείχαν εν ζωή, σε συγγενικά τους πρόσωπα, ώστε να είναι αυτοί οι δικαιούχοι και η επικύρωση του γνησίου της υπογραφής τους να γίνεται από αιρετούς προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων των οικείων Δήμων.

 

Μάλιστα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι δεκαπέντε (15) κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών, έπαιρναν παράνομες επιδοτήσεις, προκαλώντας ζημιά στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ύψους 24.920 ευρώ.

 

Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η 29χρονη που μαχαίρωσε τον σύντροφό της
«Η 29χρονη είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, αντέδρασε έτσι, στην προσπάθεια της να επιβιώσει, στο παρελθόν, υπήρξε συμβάν που προσπάθησε να την πνίξει» δήλωσε η δικηγόρος της 29χρονης
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
Δύο πολυτελή εστιατόρια της παραλιακής και μία «ιερή» ΜΚΟ στο κύκλωμα με τις ρευματοκλοπές των 9 εκατ. ευρώ
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 103 περιπτώσεις ρευματοκλοπών, με τη συνολική οικονομική ζημία να ανέρχεται σε 9.163.354 ευρώ, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 371.000 ευρώ
Μετρητής ρεύματος 24