Site icon NewsIT
07:32 Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας οι 15 συλληφθέντες για τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις

Αμέσως μετά θα μεταφερθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και όπως έχει γίνει γνωστό θα ζητήσουν να λάβουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν

Κύκλωμα με παράνομες επιδοτήσεις

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν από το Ηράκλειο στην Αθήνα / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας έφτασαν το πρωί της Κυριακής (14.12.2025) οι 15 από τους 16 συλληφθέντες για το σκάνδαλο είσπραξης των παράνομων αγροτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη.

Οι 15 συλληφθέντες για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ συνοδεία μεγάλης αστυνομικής δύναμης έφτασαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από εκεί μεταφέρθηκαν άμεσα στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, αμέσως μετά θα μεταφερθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ενώπιον του ευρωπαίου εισαγγελέα και όπως έχει γίνει γνωστό θα ζητήσουν να λάβουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Οι συλληφθέντες για το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις στα γραφεία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας στην Αθήνα / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Στον Ευρωπαίοι εισαγγελέα οι συλληφθέντες / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Οι συλληφθέντες ξεκίνησαν χθες το βράδυ με πλοίο από την Κρήτη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και γύρω στις 6.30 το πρωί έφτασαν στον Πειραιά. Εννέα από τους συλληφθέντες αναχώρησαν με κλούβα της Αστυνομίας και έξι με συμβατικά οχήματα το βράδυ του Σαββάτου, με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου. 

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ περιγράφει το mondus operandi της εγκληματικής οργάνωσης που εισέπραξε 1,7 εκατομμύρια ευρώ ως παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ως αρχηγός της οργάνωσης θεωρείται ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Μικρών Αγροτικών Συνεταιρισμών, Μύρωνας Χιλετζάκης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο λογιστής και διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, Γιώργος Λαμπράκης, ο οποίος είναι και κουμπάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς και η σύζυγός του, δικηγόρος Χρυσάνθη Κουτάντου.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version