Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τέσσερα άτομα προφυλακίστηκαν – Υπό κράτηση ένα ζευγάρι από τα Γιάννενα

Ακόμα 20 κατηγορούμενοι που έχουν απολογηθεί έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεύτερη προφυλάκιση αποφασίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας για το μεγάλο κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκε 53χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται στο κύκλωμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις παράνομες επιδοτήσεις.

Η γυναίκα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, δήλωνε ως κύρια δραστηριότητα το εμπόριο. Μαζί της είχαν συλληφθεί και οι δύο κόρες της, οι οποίες απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι με σύμφωνη γνώμη του Έλληνα Ευρωπαίου ανακριτή και της αρμόδιας εισαγγελέως αποφασίστηκε να κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο πρώτος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο πρώτος κατηγορούμενος είχε πολλές χρηματικές συναλλαγές από και προς τραπεζικούς λογαριασμούς του φερόμενου ως αρχηγού, με τον οποίο τον συνδέει και οικογενειακή σχέση.

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα των απολογιών για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Συνολικά από τους 12 κατηγορούμενους οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα τέσσερις προφυλακίστηκαν.

Οι τελευταίοι δύο που απολογήθηκαν είναι ένα ζευγάρι από τα Γιάννενα οι οποίοι φέρονται ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και οι οποίοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Τους αποδίδεται ότι δήλωναν ψευδώς μεγάλες εκτάσεις ως βοσκοτόπια και μεγάλο αριθμό αιγοπροβάτων.

Ακόμα 20 κατηγορούμενοι που έχουν απολογηθεί έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προκαλεί πάλι η Τουρκία - «Παρακολουθούμε στενά τους εξοπλισμούς της Ελλάδας και της Κύπρου»
«Η περιοχή μας δεν χρειάζεται ανταγωνισμό εξοπλισμών και βήματα που θα αυξήσουν την ένταση, αλλά ενίσχυση της συνεργασίας και του διαλόγου με βάση το διεθνές δίκαιο» τονίζει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας
Μαχητικά αεροσκάφη
ΟΠΕΚΕΠΕ – Παρασκευή Τυχεροπούλου: Ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί «κρυμμένων» αποφάσεων στο ερμάριό μου – Το παραβίασαν νωρίτερα, αλλοιώνοντας το περιεχόμενο
Ο διάλογος Μπαμπασίδη με στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ «στον οποίο αποκαλύπτεται η προσπάθειά τους να αποκρύψουν την υπογραφή του με στόχο την παραπλάνηση των αρχών και την ενοχοποίησή μου»
Παρασκευή Τυχεροπούλου