Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Όπου δεν μπορεί το κράτος, μπορούν οι ιδιώτες! Δώρισαν κλιματιστικά για τους μετανάστες

Όπου δεν μπορεί το κράτος, μπορούν οι ιδιώτες! Δώρισαν κλιματιστικά για τους μετανάστες

Για άλλη μια φορά το κράτος (γιατί δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι κυβέρνηση) αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων. Και μάλιστα σε ένα ζήτημα υψίστης ανθρωπιστικής σημασίας: τη φιλοξενία των μεταναστών, των ανθρώπων που αναγκάστηκαν από τη φτώχεια και τους πολέμους να γίνουν πρόσφυγες.

Από τα κοντέινερ της Αμυγδαλέζας μεταφέρονται πια στα κοντέινερ του Ελαιώνα. Μόνο που η περιφέρεια (αν και με πλεόνασμα) δεν είχε χρήματα για να αγοράσει τα κλιματιστικά που απαιτούνταν για να μείνουν οι χιλιοταλαιπωρημένοι πρόσφυγες στα κοντέινερ.

Γιατί κανείς δεν ξέρει πότε θα μπορέσουν κι αν θα μπορέσουν να φύγουν. Και τα κλιματιστικά χρειάζονται και τώρα που είναι καλοκαίρι και το χειμώνα. Αλλά ήταν… άφαντα. Μέχρι που τη δουλειά που έπρεπε να μπορεί να κάνει το κράτος, την έκανε ένας ιδιώτης.

Μια εταιρία συγκεκριμένα. Η εταιρία Φειδάκη, που αποφάσισε να παρέμβει για να μπει τέλος στο θέατρο του παραλόγου με το ποιος και πότε θα πάει τα κλιματιστικά. Ο όμιλος Φειδάκη που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την εταιρία Fujitsu, έστειλε στον ειδικό χώρο του δήμου Αθηναίων στον Ελαιώνα, τα πρώτα 50 κλιματιστικά, ισχύος 12 BTU και κόστους 500€ το ένα, τα οποία ανέλαβε και να τα τοποθετήσει στα κοντέινερ.

Όπως είπε στο NewsIT ο Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, μέλος του προσωπικού του ομίλου Φιδακη:

“Ήρθαμε εδω για να προσφέρουνε τα κλιματιστικά μηχανήματα για τον οικισμό των μεταναστών. 100 σετ κλιματιστικών μαζί με την εγκατάσταση ειναι προσφορά της οικογένειας Φιδακη. Το προγράμμα ειναι να τοποθετηθούν τουλάχιστον 63 σετ σημερα και αυριο και αν προλάβουμε να βάλουμε και τα 100 εφόσον έχουν ετοιμαστεί όλοι οι οικίσκοι εφόσον μπορέσουν να φιλοξενήσουν τα μηχανήματα. Εκτιμώ οτι μέχρι την παραςκευη θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στη φάση που οι οικίσκοι θα ειναι έτοιμοι”.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κύριος Ανδρικόπουλος:

Όλα αυτά ενώ συνεργεία του δήμου Αθηναίων συνεχίζουν τις εργασίες στο σημείο και μετά τη δενδροφύτευση ήδη έχουν συνδεθεί με νερό και το αποχετευτικό δίκτυο. Στα κοντέινερ όπου θα μείνουν οι πρόσφυγες έχουν τοποθετηθεί και κρεβάτια, αλλά χωρίς… στρώματα προς το παρόν.

Με τις εργασίες να έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει και η μετεγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε