Ελλάδα

Ωραιόκαστρο: Προσωρινά ελεύθερος ο 38χρονος για την ρατσιστική επίθεση σε δομή με προσφυγόπουλα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ελεύθερος ενόψει της συνέχισης της προκαταρκτικής έρευνας αφέθηκε ο 38χρονος που ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη για συμμετοχή στο επεισόδιο που καταγγέλθηκε ότι σημειώθηκε, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκε νωρίτερα, ζήτησε να συνεχιστεί η προκαταρκτική έρευνα που διενεργεί το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με το περιστατικό και να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι δράστες. Υπό τις συνθήκες αυτές ήρθη η κράτηση του 38χρονου και για την ποινική του μεταχείριση θα αποφασίσει η εισαγγελική Αρχή μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία.

Click4More Ωραιόκαστρο: Έπιασαν πατέρα και γιο για την επίθεση στη δομή για τα ανήλικα προσφυγόπουλα

Για το ίδιο συμβάν ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του 14χρονου γιου του 38χρονου, που από χθες αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πληρεξούσιος δικηγόρος της δομής, Θοδωρής Καραγιάννης, δήλωσε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του ανήλικου γιου. Ο ίδιος ανέφερε ότι εντός των επόμενων ωρών θα καταθέσει στην αρμόδια Αρχή συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, προσκομίζοντας υλικό, όπως μαρτυρικές καταθέσεις, που δεν περιλαμβάνονται στις αυτεπάγγελτες πράξεις που διερευνώνται από την αστυνομία.

Σημειώνεται, δε, ότι ο 38χρονος υπέβαλε μήνυση εις βάρος 15χρονου αλλοδαπού που φιλοξενείται στη δομή. Με προφορική εντολή εισαγγελέα, ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία καταγγέλθηκε ότι «περίπου 12 άγνωστα άτομα συγκεντρώθηκαν εξωτερικά της δομής και ακολούθως πέντε εξ’ αυτών εισήλθαν στο προαύλιο και διαπληκτίστηκαν με πέντε ανήλικους φιλοξενούμενους, ενώ αναφέρθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός τεσσάρων νεαρών αλλοδαπών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Athens Pride 2026: Χιλιάδες κόσμου στην παρέλαση υπερηφάνειας, αγάπης και ισότητας – Εικόνες από το πολύχρωμο κέντρο
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις, συζητήσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και μουσικές εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η Πορεία Υπερηφάνειας αναμένεται να ξεκινήσει στις 19:00
Athens Pride
Εργατικό δυστύχημα στη Σίνδο: «Την τράβηξε το μηχάνημα από τη ζακέτα και την τελείωσε» λέει ο σύζυγος της 56χρονης
«Η παρηγοριά μου ήταν αυτή η γυναίκα, είχα πάθει εγκεφαλικό και ήταν το στήριγμα μου, το καλύτερο παιδί, ήταν ακέραιος χαρακτήρας που την αγαπούσαν όλοι» λέει στο newsit.gr ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας
Η άτυχη 56χρονη που σκοτώθηκε στη Σίνδο 8
Ένοχοι και οι 4 κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της απόφασής της ανέφερε ότι το Crazy Dance βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης και εκτεταμένης διάβρωσης που το καθιστούσε συνολικά επικίνδυνο και ουσιαστικά ακατάλληλο για λειτουργία
Το λούνα παρκ στη Χαλκιδική όπου έγινε το τραγικό δυστύχημα