Παρασκευή, 24 Μαΐ
27oC Αθήνα

Ωράριο καταστημάτων: Τι αλλάζει από τη Δευτέρα (28/2)

Νέα μέτρα: Συνεχίζονται μέχρι σήμερα οι αυστηροί έλεγχοι - Πάνω από 8 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα μέχρι 17 Νοεμβρίου

Επανέρχεται στην «κανονικότητα» το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από αύριο, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022. Τα μαγαζιά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, θα ανοίγουν από τις 9:00 το πρωί. 

Η επιστροφή στην «κανονικότητα» για το ωράριο των καταστημάτων ήρθε μετά την έκδοση νέας ΚΥΑ για την άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού, που ίσχυαν τις προηγούμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, το γενικό πλαίσιο ωραρίου λειτουργίας στην Αθήνα είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 -21:00 και Σάββατο 9:00 – 20:00.

«Με πρόσφατη ΚΥΑ επανέρχεται η έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων από τις 9:00. Το γενικό πλαίσιο ωραρίου λειτουργίας είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00′ – 21:00′ και Σάββατο 9:00′ – 20:00′. Ο Εμπορικός σύλλογος Αθηνών ζητάει επιτακτικά την επαναφορά της κανονικότητας στη λειτουργία της αγοράς και την άρση κάθε περιορισμού που δυσχεραίνει τη λειτουργία της και στερεί από τις εμπορικές επιχειρήσεις το απαραίτητο οξυγόνο για την βιωσιμότητα τους. Επισημαίνουμε ότι το λιανεμπόριο έχει αποδείξει από την αρχή της πανδημίας ότι με τη σοβαρή λειτουργία του δεν αποτελεί υγειονομική απειλή» αναφέρει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις