Ελλάδα

Οριακή άνοδος της Ελλάδας στον παγκόσμιο Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά μία θέση ανέβηκε η Ελλάδα στον παγκόσμιο Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς (CPI) για το έτος 2020, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τη σχετική κατάταξη από τη Διεθνή Διαφάνεια, η χώρα μας βρίσκεται στην 59η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες με σκορ 50 πόντους, δύο περισσότερους από το 2019, που είχε καταταχθεί στην 60η θέση.

Ο δείκτης αποτυπώνει το επίπεδο αντίληψης της διαφθοράς σε 180 χώρες, χρησιμοποιώντας κλίμακα από το 0 ως το 100, όπου το 0 αντιστοιχεί σε χώρες όπου υπάρχει υψηλό επίπεδο αντίληψης διαφθοράς και το 100 στις χώρες με χαμηλό επίπεδο αντίληψης διαφθοράς.

Στην κορυφή του δείκτη βρίσκονται η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, η Φινλανδία, η Σιγκαπούρη και η Σουηδία , ενώ τις χαμηλότερες επιδόσεις παρουσίασαν χώρες όπως μεταξύ άλλων το Νότιο Σουδάν, η Σομαλία, η Συρία, και η Βενεζουέλα.

«Η βελτίωση της θέσης της Ελλάδας έρχεται σε μία συγκυρία που παρατηρείται διεθνώς μία τάση αύξησης σε φαινόμενα διαφθοράς ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, και της ανάγκης λήψης έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19», σημειώνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Η ανεξάρτητη αρχή επισημαίνει ότι η πρωτοφανής αυτή κατάσταση εγείρει σημαντικές προκλήσεις για τους τομείς που συνδέονται άμεσα με τη διαχείριση της πανδημίας, όπως είναι οι συμβάσεις προμήθειας υπηρεσιών και αγαθών, η παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και τα προγράμματα τόνωσης της απασχόλησης και ανάκαμψης της οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν μιάμιση ώρα χωρίς τις αισθήσεις του στο ιατρείο» αποκαλύπτει ο δικηγόρος του αξέχαστου τραγουδιστή
«Αυτό που προκύπτει από τη δικογραφία, είναι ότι έγινε μια προσπάθεια να διαγραφούν όλα τα αρχεία των πελατών του συγκεκριμένου ιατρείου και έγινε και μια προσπάθεια καθαρισμού του χώρου», λέει ακόμη ο Χαράλαμπος Λυκούδης
Γιώργος Μαζωνάκης
17
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ΑΑΔΕ κάνει «φύλλο και φτερό» την κλινική – Στο μικροσκόπιο λογαριασμοί και σκληροί δίσκοι
Νέος κύκλος ερευνών μετά τον θάνατο του τραγουδιστή - Ο φορολογικός έλεγχος, τα ερωτήματα για τις κρίσιμες ώρες στην κλινική και οι κινήσεις του ΙΣΑ για τους δύο γιατρούς
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ΑΑΔΕ κάνει «φύλλο και φτερό» την κλινική – Στο μικροσκόπιο λογαριασμοί και σκληροί δίσκοι
Η στιγμή που ταξί μεταφέρει τον Γιώργο Μαζωνάκη στην κλινική στο Κολωνάκι, λίγο πριν πεθάνει - Δείτε βίντεο
Ο ιδιοκτήτης του ταξί που εντοπίστηκε από τις αστυνομικές και θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα, ανέφερε ότι μετέφερε τον γνωστό τραγουδιστή στις 13:55 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στο Κολώνακι
Γιώργος Μαζωνάκης