Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ορίστηκε ειδική επιτροπή για την επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

Ορίστηκε ειδική επιτροπή για την επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τη συγκρότηση και τη σύνθεση ειδικής επιτροπής για την αξιολόγηση και επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο προβλέπει τη διαδικασία επιλογής του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου μέσα από μία ανοιχτή διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης από επιτροπή αξιολόγησης, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τα πρόσωπα που την απαρτίζουν:

Νίκος Αλιβιζάτος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών (πρόεδρος της επιτροπής)

Μαριάννα Κάλμπαρη, σκηνοθέτης, ηθοποιός, καλλιτεχνική διευθύντρια Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

Ξένια Καλογεροπούλου, ηθοποιός, συγγραφέας παιδικών θεατρικών έργων

Εύα Μανιδάκη, αρχιτέκτων-μηχανικός, σκηνογράφος

Ρένη Πιττακή, ηθοποιός

Σύμφωνα με τη διαδικασία, το Εθνικό Θέατρο, µετά τη λήξη της προθεσµίας υποβολής των αιτήσεων (Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021), καταρτίζει κατάλογο υποψηφίων.

Ο Αρχικός Κατάλογος Υποψηφίων καθώς και οι φάκελοι συμμετοχής, διαβιβάζονται στην Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής εντός τριών εργάσιµων ηµερών από τη λήξη της προθεσµίας υποβολής των αιτήσεων.

Η επιτροπή, εντός δεκαπέντε ηµερών, συνεδριάζει προκειµένου να εξετάσει το παραδεκτό όλων των αιτήσεων που υποβλήθηκαν. Αιτήσεις εκπρόθεσµες ή χωρίς τα απαιτούµενα στοιχεία, αποκλείονται από το επόµενο στάδιο της διαδικασίας.

Μετά την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων, η επιτροπή συνεδριάζει προκειµένου να αξιολογήσει και να κατατάξει τις υποψηφιότητες µε βάση τη συνολική εικόνα τους, όπως αυτή προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου της υποψηφιότητάς τους και τη δοθείσα συνέντευξη.

Το Πρακτικό της συνεδρίασης διαβιβάζεται στην υπουργό Πολιτισµού και Αθλητισµού, η οποία, µε απόφασή της, δηµοσιευτέα στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως, επιλέγει και διορίζει τον Καλλιτεχνικό ∆ιευθυντή/Καλλιτεχνική ∆ιευθύντρια του Θεάτρου κατ’ αποδοχή της κατάταξης της επιτροπής και µε ειδική αιτιολογία σε περίπτωση τυχόν απόκλισης από τη γνώµη αυτής. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις