Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ορκίζονται αυτή την ώρα οι 300 βουλευτές

Άρχισε η ορκομωσία της νέας Βουλής των Ελλήνων…

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στους 160 βουλευτές του κομματός του στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο.

Ο κ.Παπανδρέου ζήτησε από τους «160» να αντισταθούν στις πιέσεις για ρουσφέτια, αλλά να υπηρετούν την αυθεντική βούληση του λαού, καθώς επίσης να έχουν στενή και ουσιαστική συνεργασία με την κυβέρνηση, στην οποία θα ασκούν έλεγχο.

 

Η ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ…

Οι 300 βουλευτές θα ορκιστούν στο Ευαγγέλιο και στο κοράνι, αυτό αφορά τους μουσουλμάνους βουλευτες.Οι 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν πολιτικό όρκο, καθώς είναι αντίθετοι με το θρησκευτικό όρκο.


H νέα Βουλή αποτελείται από: 160 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 91 της ΝΔ, 21 του ΚΚΕ, 15 του ΛΑΟΣ και 13 του ΣΥΡΙΖΑ.


Αρκετά είναι τα «πρωτάκια» της Βουλής, καθώς περίπου το ένα τρίτο των εδρών καταλαμβάνεται από βουλευτές που εξελέγησαν για πρώτη φορά. Επιπλέον, για πρώτη φορά οι γυναίκες βουλευτές καταγράφουν σημαντικό ποσοστό, περίπου το ένα έκτο, στο σύνολο των «300».


Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του προέδρου της Βουλής, θέση για την οποία το ΠΑΣΟΚ προτείνει τον Φίλιππο Πετσάλνικο.

Στη συνεχεία, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής, για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες. Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια έχει να συνεδριάσει από τις αρχές Μαΐου, όταν η Βουλή έκλεισε αιφνιδιαστικά.


Την Παρασκευή ξεκινά η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, η οποία θα ολοκληρωθεί με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε