Ελλάδα

Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για την «Άσπα του»: Είναι η γυναίκα της ζωής μου, αποφάσισα να την παντρευτώ μέσα στη φυλακή

«Πήρα δύο σημαντικές αποφάσεις, όσο ήμουν στην απομόνωση, να ασχοληθώ με την μουσική, και να παντρευτώ την Άσπα που την αγαπώ» είχε εξομολογηθεί ο Διονύσης Σαββόπουλος

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την είδηση θανάτου του κορυφαίου τραγουδοποιού, Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης (21.10.2025) σε ηλικία 81 ετών.

Ο περίφημος «Νιόνιος» του ελληνικού τραγουδιού, λόγω αδιαθεσίας είχε μεταφερθεί στην καρδιολογική κλινική του «Υγεία», είχε υποβληθεί σε μία σειρά εξετάσεων και παρά την βελτίωση που σημείωνε, τελικά η καρδιά του τον… «πρόδωσε». Ο Διονύσης Σαββόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στις 21:10, αφήνοντας τον καλλιτεχνικό κόσμο φτωχότερο.

Έζησε έντονα, είχε λάβει πολλές διακρίσεις για το ταλέντο του… ωστόσο η μεγάλη του αγάπη ήταν η σύζυγός του, Άσπα Αραπίδου. Οι δύο τους παντρεύτηκαν το 1967 και είχαν αποκτήσει μαζί δύο γιους, τον Κορνήλιο και τον Ρωμανό, καθώς και δύο εγγονούς τον Διονύση και τον Ανδρέα.

Σε μία από τις τελευταίες του τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ο σπουδαίος συνθέτης είχε μιλήσει για το  την σχέση του με την «Άσπα του», αποκαλύπτοντας την απόφασή του να την παντρευτεί μέσα στη φυλακή.

«Είναι η γυναίκα της ζωής μου, με ανέχεται 57 χρόνια. Είναι εξαιρετική. Είμαι ερωτευμένος μαζί της και αυτή με ζηλεύει. Έμεινε αφοσιωμένη σε αυτό τον γάμο. Και τα παιδιά μου. Η οικογένεια στάθηκε δίπλα μου. Όταν με ξεφώνιζαν, ο μεγάλος μου γιος ο Κορνήλιος είχε στείλει γράμμα διαμαρτυρίας στην Ελευθεροτυπία “γιατί τα λέτε αυτά;”

Δεν ήξερα τότε ότι ήταν η μία. Ήμουν αλλού γι’ αλλού. Τότε πήρα δύο σημαντικές αποφάσεις, όσο ήμουν στην απομόνωση. Να ασχοληθώ με την μουσική, και να παντρευτώ την Άσπα που την αγαπώ. Ήμασταν πολύ νέοι. Παντρευτήκαμε Οκτώβρη του 1967. Ήταν η δικτατορία, τότε παντρευόσουν όποιον έβλεπες μπροστά σου και μετά έπεφταν τα διαζύγια. Είναι ωραίο να μεγαλώνεις με τον ίδιο άνθρωπο, της έχω πει πολλές φορές “σ’ αγαπώ”», είπε πει τον Ιανουάριο ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Διονύσης Σαββόπουλος είχε επίσης αναφέρει: «Είμαι και λίγο τυχοδιώκτης, φαίνεται. Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος με σνόμπαρε, έλεγε “αυτός ο τυχοδιωκτικός τύπος”. Ήταν όλο κακίες αλλά ήταν χαριτωμένος στο πως τα έλεγε. Όταν έφυγα από την Θεσσαλονίκη, μου είπε με εκείνη τη φωνή του: Πρόσεξε, η Αθήνα είναι γάτα και θα σε κατουρήσει».

«Κάνανε λάθος ορισμένες φορές γιατί δεν είναι ανάγκη να συμφωνείς με ό,τι λέω, εννοείται, αλλά θέλω να παραδέχονται οι άλλοι ότι είμαι ειλικρινής. Νομίζω ότι το έχω αποδείξει αυτό. Όταν περνούν όμως τα χρόνια, αυτά φαντάζουν αλλιώς. Δηλαδή συνειδητοποιώ για τα προβλήματα με τον μπαμπά και τον μαμά μου, όπως και τα προβλήματα μεταξύ τους, ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν άψογοι. Δηλαδή και τα σύννεφα, που είχαν, ήταν μέρος της λιακάδας τους. Μια μεγάλη λιακάδα ήταν αυτοί οι άνθρωποι», είχε πει συγκινημένος ο μεγάλος καλλιτέχνης.

«Απλώς λυπάμαι που δεν μου δόθηκε η ευκαιρία, όσο ζούσαν, να το τακτοποιήσω αυτό. Γιατί ναι μεν αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις μας αλλά δεν έφτασαν ποτέ τόσο βαθιά όσο επιθυμώ να φτάνουν με τα παιδιά και την γυναίκα μου. Εκεί τα καταφέρνω καλύτερα. Δεν πρόλαβα όμως να τους πω… “σ’ αγαπώ μπαμπά, σε λατρεύω αδελφέ μου”», είχε δηλώσει ο Διονύσης Σαββόπουλος στη συνέντευξη – εξομολόγηση καρδιάς που είχε δώσει λίγους μήνες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νεκρή γυναίκα στη Γλυφάδα: Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά λόγω της κακοκαιρίας
Η κακοκαιρία μετέτρεψε κεντρικούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, με τα νερά να παρασύρουν στο διάβα τους αυτοκίνητα και κάδους - Το οδόστρωμα γέμισε βράχους και φερτά υλικά
Το σημείο που εντοπίστηκε η νεκρή γυναίκα στην Γλυφάδα
38
Κακοκαιρία: Εικόνες καταστροφής στη Γλυφάδα – Ορμητικά νερά παρέσυραν αυτοκίνητα και κάδους, εγκλωβισμένοι επιβάτες σε λεωφορεία
Σοκ προκαλούν βίντεο και φωτογραφίες με οχήματα που «φεύγουν» λόγω της ορμής του νερού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτοκίνητα και λεωφορεία έχουν ακινητοποιηθεί για πολλή ώρα
Κακοκαιρία: Εικόνες καταστροφής στη Γλυφάδα  – Ορμητικά νερά παρέσυραν αυτοκίνητα και κάδους, εγκλωβισμένοι επιβάτες σε λεωφορεία
Χανιά: «Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη» λέει ο πατέρας του 22χρονου για την καταδίκη του οδηγού της Porsche – Δικογραφία για 3 αστυνομικούς
Η πληγή από την απώλεια του γιου του δεν επουλώνεται, όμως η απόφαση του δικαστηρίου, έδωσε στους γονείς του αδικοχαμένου Παναγιώτη, τη μικρή παρηγοριά της απονομής δικαιοσύνης
Ο πατέρας του 22χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο από τον οδηγό της Porsche στα Χανιά, Αντώνης Καρατζής