Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Όταν ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος έκανε δηλώσεις στο Penthouse το 1998

Όταν ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος έκανε δηλώσεις στο Penthouse το 1998

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου ότι «μια γυναίκα δεν βιάζεται χωρίς να το θέλει» προκάλεσαν, όπως είναι λογικό, σφοδρές αντιδράσεις, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ιερέας έχει κάνει σάλο με τις δηλώσεις του.

Πριν από 24 χρόνια, δηλαδή το 1998, όταν ήταν Μητροπολίτης Ζακύνθου, είχε δώσει συνέντευξη στο περιοδικό ενηλίκων «Penthouse» για τις προγαμιαίες σχέσεις και είχε δηλώσει ότι συμφωνεί με το προγαμιαίο σεξ, με το εξώφυλλο να γράφει «ναι στο προγαμιαίο σεξ».

Στην ίδια συνέντευξη, είχε καλέσει τους νέους να μην αλλάζουν συχνά ερωτικούς συντρόφους, με τις δηλώσεις του τότε να προκαλούν αντιδράσεις, όχι όμως για τους ίδιους λόγους με σήμερα. Όπως ανέφεραν και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τότε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος θεωρείτο και… προοδευτικός. 

Μάλιστα, είχε διαταχθεί έρευνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου και ανατέθηκε στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει για νικολαϊτισμό (αίρεση που δίνει βάρος στη σάρκα) και για δεινό σκανδαλισμό των πιστών.

Το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την κατηγορία του νικολαϊτισμού και περιορίστηκε σε αυτές για σκανδαλισμό των πιστών, έκφραση γνώμης σε περιοδικό απαράδεκτο για ιεράρχη εξ αμελείας αλλά και για εμμονή απόψεων.

Σήμερα, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος έκανε απαράδεκτες δηλώσεις ότι για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή» και πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

«Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη τρελαθούμε», «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις», κάτι που προκάλεσε και την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις