Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Όχι στην αναστολή χορήγησης ασύλου και για τον δεύτερο τούρκο αξιωματικό

Όχι στην αναστολή χορήγησης ασύλου και για τον δεύτερο τούρκο αξιωματικό

Νέο όχι από το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας στην αναστολή της χορήγησης ασύλου και για τον δεύτερο τούρκο αξιωματικό όπως ζητούσε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που προσέφυγε κατα της σχετικής απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου.

Το Δικαστήριο μέχρι την οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης επέβαλε στον τούρκο αξιωματικό σειρά περιοριστικών όρων για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επι της αίτησης ακύρωσης δεν θα του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος σε μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση, ενώ υποχρεούται να εμφανίζεται καθημερινά στο Αστυνομικό Τμήμα διαμονής του.

Επισημαίνεται ωστόσο πως η διοίκηση οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του τούρκου υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα δεν θα ισοδυναμούν με κατα ουσία κράτηση αυτού. Επιπλέον, σε περίπτωση μη τήρησης των όρων το δικαστηριο δύναται ανα πάσα στιγμή κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως να ανακαλέσει την παρούσα απόφαση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις