Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Το 58% των Ελλήνων υπέρ του διατάγματος Τραμπ! Όχι στους μουσουλμάνους μετανάστες λένε οι Ευρωπαίοι

Το 58% των Ελλήνων υπέρ του διατάγματος Τραμπ! Όχι στους μουσουλμάνους μετανάστες λένε οι Ευρωπαίοι

Δεν είναι μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ που έχει πρόβλημα με τους μετανάστες από μουσουλμανικές χώρες. Η πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών φαίνεται ότι έχει την ίδια άποψη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Independent το 55% των Ευρωπαίων λέει “ναι” στην απαγόρευση εισόδου μεταναστών κυρίως από μουσουλμανικές χώρες.

Μάλιστα η χώρα μας έχει από τα πιο υψηλά ποσοστά μεταξύ των χωρών όπου έγινε η έρευνα. Το 58% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ μιας σχετικής απαγόρευσης, το 22% ούτε υπέρ ούτε κατά και μόνο το 20% καταδικάζει το διάταγμα – ντροπή του Αμερικανού προέδρου.

Στην έρευνα της Chatham House οι Βρετανοί εμφανίζονται αρκετά ανεκτικοί, καθώς το 47% απαντά πως είναι υπέρ μια σχετικής απόφασης για απαγόρευση εισόδου μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες σε αντίθεση με το 71% των Πολωνών, το 69% των Ιταλών, και το 65% των Αυστριακών, το 64% των Ούγγρων και των Βέλγων.

Στη Γερμανία, με το διάταγμα Τραμπ συμφωνεί το 53% των πολιτών, στην Ιταλία το 51% και στη Γαλλία το 61%. Η χώρα με το μικρότερο ποσοστό θετικής γνώμης για την απαγόρευση είναι η Ισπανία με 41%.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν πολίτες από: Πολωνία, Ουγγαρία, Βρετανία, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο.

 

Πηγή: independent

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε