Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Οι μπάρες του 3S “γλύκαναν” το Δημαρχείο της Αθήνας

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Οι μπάρες του 3S “γλύκαναν” το Δημαρχείο της Αθήνας

Το πιο δυνατό μήνυμα «και θέλουμε και μπορούμε» μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, με μεγάλη ενσυναίσθηση και έμπρακτη στήριξη, έστειλε ο Κώστας Μπακογιάννης, υποδεχόμενος σήμερα στο Δημαρχείο τον 24χρονο Μιχάλη και τους γονείς του.

Μια οικογένεια που βρίσκει τη «συνταγή» και το πλαίσιο να μην αποτελεί ο αυτισμός, απροσπέλαστο τείχος για πρόοδο, δημιουργική απασχόληση και κοινωνική ένταξη.

Ο Μιχάλης είναι και ιδρυτικό μέλος αλλά και εργαζόμενος στην ομάδα «3S, SCHOOL, SYNERGY SNACKS», μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) ένταξης που δημιουργήθηκε πριν από 1,5 χρόνο από υποστηρικτικούς γονείς και αξιέπαινους εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου.

‘Εχοντας αποφοιτήσει από τον Ειδικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, με ειδίκευση στην μαγειρική- ζαχαροπλαστική ο Μιχάλης και τα άλλα παιδιά της «SCHOOL , SYNERGY SNACKS» δημιουργούν ενεργειακές μπάρες σε τρεις εξαιρετικές γευστικές παραλλαγές. Η συνταγή παραχωρήθηκε από τον γνωστό σεφ Ηλία Μαμαλάκη που προσφέρει απλόχερα την βοήθεια του στην ομάδα, από την αρχή.

Τις γλυκές αυτές δημιουργίες, μαζί με βραχιολάκια της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και την κορδέλα πέτου , πρόσφερε ο 24χρονος Μιχάλης στον Κώστα Μπακογιάννη, σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε θερμά τον Μιχάλη και ενθάρρυνε ακόμη θερμότερα όσους συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία να συνεχίσουν να διεκδικούν θέση και ρόλο σε μια ανοικτή, υποστηρικτική κοινωνία.

Το χρηστικό δώρο του Δημάρχου Αθηναίων στον Μιχάλη ήταν μια μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό με το λογότυπο του Δήμου Αθηναίων αλλά και μια κούπα.

Ο Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε και στους γονείς του Μιχάλη τον σεβασμό του, για την προσπάθεια τους να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες του ρόλου τους καθώς είναι και σκληρά εργαζόμενοι του Δήμου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις