Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων: 6 εκδηλώσεις σε Μουσεία της Αθήνας

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Με έξι εκδηλώσεις στα δημοτικά Μουσεία τιμά ο δήμος Αθηναίων την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων. Δείτε τις εκδηλώσεις.

Η Παρασκευή 18η Μαΐου έχει οριστεί Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει έξι ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Ένα Σαββατοκύριακο πλούσιο σε εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, το Ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα στην Ακαδημία Πλάτωνος, το μουσείο Λαϊκής Τέχνης «Αγγελική Χατζημιχάλη» στην Πλάκα καθώς και οι μουσειακές συλλογές στη Δημοτική Πινακοθήκη στο Μεταξουργείο και το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» στο Θησείο, ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται αύριο και μεθαύριο κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων θα προβληθούν ντοκιμαντέρ  στους χώρους του παλιού εργοστασίου φωταερίου, μια οπτικοακουστική διαδρομή με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ιστορίες του. Στο Ψηφιακό Μουσείο Πλάτωνα παρουσιάζεται δωρεάν πρόγραμμα με εργαλεία τις σύγχρονες ψηφιακές διαδραστικές εφαρμογές του Μουσείου που θα ταξιδέψουν το κοινό στο χρόνο για να συστηθεί με το έργο και τις μεθόδους διδασκαλίας του Πλάτωνα.

Παράλληλα, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» διοργανώνεται εκδήλωση ανοικτή για το κοινό με θέμα «Μουσεία στο Διαδίκτυο ως Τόποι Μνήμης και Αλληλεπίδρασης: Παρουσίαση – Συζήτηση». Ακόμη, ένα δωρεάν πρωτότυπο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» καλεί γονείς και παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο των μουσείων και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις