Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Δεν κολλάμε, ούτε μας κολλάνε κορονοϊό τα κατοικίδια

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Δεν κολλάμε, ούτε μας κολλάνε κορονοϊό τα κατοικίδια

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Όταν ένα σκυλάκι ράτσας Pomeranian βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα στο Χονγκ Κονγκ, τα κατοικίδια γρήγορα έγιναν μέρος των συζητήσεων για τη νόσο COVID-19.

«Φρένο» σε όσους ανησυχούν ότι τα κατοικίδια μπορούν να νοσήσουν ή και να μεταδώσουν τον νέο κορονοϊό βάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι ειδικοί καθησυχάζουν τους φιλόζωους και όσους έχουν ζώα συντροφιάς στο σπίτι. Ο κορονοϊός δεν κολλάει από τα ζώα στον άνθρωπο, ούτε από τον άνθρωπο στα ζώα. Πολλά ζωάκια μπορεί να έχουν νοσήσει από ιώσεις που οφείλονται στον κορονοιό, ωστόσο πρόκειται για εντελώς διαφορετικά στελέχη που δεν μπορούν να προσβάλουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο μοναδικός κίνδυνος που υπάρχει είναι τα ζωάκια να μετατραπούν σε επιφάνεια και να συγκρατήσουν σταγονίδια μετά από ένα φτέρνισμα, όπως θα κρατούσε σταγονίδια ένα γραφείο ή ένα τραπέζι.

Είναι, όμως, σημαντικό να συμπεριλάβετε τα κατοικίδια ζώα στον προγραμματισμό ετοιμότητας της οικογένειάς σας. Αν αρρωστήσετε και είστε σε καραντίνα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιπλέον τροφή και για κατοικίδιά σας, ώστε να μην χρειαστεί εσείς οι ίδιοι να βγείτε να αγοράσετε.

Και θα πρέπει να γνωστοποιήσετε στους γείτονές σας για το τι τρώνε, πότε τα βγάζετε βόλτα, ή ποια φάρμακα τυχόν χρειάζονται τα κατοικίδιά σας σε περίπτωση που εσείς νοσηλευτείτε και αδυνατείτε να επιστρέψετε στο σπίτι. Καλό είναι να προετοιμαστείτε και για αυτό το ενδεχόμενο…

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις