Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Παγώνη: Αναμενόμενος ο συνωστισμός – Αργή η μείωση των διασωληνωμένων

Παγώνη: Αναμενόμενος ο συνωστισμός – Αργή η μείωση των διασωληνωμένων

Οι εικόνες συνωστισμού δεν… σόκαραν τη Ματίνα Παγώνη. Τις περίμενε αλλά, όπως είπε, δεν φταίει μόνο ο κόσμος αλλά κι εκείνοι που τον «παρασύρουν» με μουσικές στους δρόμους. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έκανε και μια εκτίμηση για το πότε να μειωθούν οι διασωληνωμένοι.

Η Ματίνα Παγώνη έκρινε ότι στο τέλος της εβδομάδας που έρχεται θα δούμε μείωση σε νοσηλευόμενους με κορονοιό. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ επεσήμανε ότι είναι λογικό σενάριο το να διασωληνωθούν, μέσα στις επόμενες μέρες, ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες.

Click4more Τρελό καρναβάλι στην Πάτρα: Συνωστισμός όλη νύχτα στις σκάλες του Αγίου Νικολάου

Γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να περιμένουμε άμεση μείωση στον αριθμό των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ. «Η μείωση θα είναι σταδιακή και αργά… μετά από 10 μέρες» τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να ξεπεραστεί και πάλι ο αριθμός των 600 διασωληνωμένων, η Ματίνα Παγώνη δεν απέκλεισε τίποτα. Εξαρτάται από το πόσοι από τους νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες θα χρειαστούν εν τέλει διασωλήνωση, είπε.

Τα λάθη και ο συνωστισμός

Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως τελευταία γίνεται πολύς λόγος για λάθος αποφάσεις, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι αφού ο ιατρικός κόσμος επί έναν χρόνο καλείται να «παλέψει» με έναν άγνωστο ιό που μάλιστα μεταλλάσσεται συνεχώς, είναι  λογικό να γίνονται λάθη επί των κρίσεων.

«Λάθη θα γίνονται, είτε από την επιτροπή είτε από οπουδήποτε» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν δε σχολίασε τα φαινόμενα συνωστισμού από κόσμο που αψήφισε τους περιορισμούς και συγκεντρώθηκε σε πλατείες και κεντρικά σημεία την Κυριακή (14.03.2021) όπως στην Ξάνθη, την Πάτρα, την Κοζάνη για να γιορτάσει το τέλος του τριωδίου, παρά το lockdown, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ τόνισε πως αυτά ήταν αναμενόμενα δεδομένου ότι ο κόσμος μετά από έναν χρόνο περιορισμών θέλει να ξεσκάσει ειδικά εφόσον “παρασύρεται” από μεγάφωνα και μουσικές που ακούγονται από διάφορα σημεία των πόλεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις