Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Παγώνη: Εφιαλτικές εφημερίες – «Έχουμε μια ΜΕΘ έξω από τη ΜΕΘ» (vid)

Νίκος Καπραβέλος: Πρωτοφανής η περίπτωση του 20χρονου νεκρού στη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Για την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και την καθημερινή μάχη που δίνουν οι γιατροί, μίλησε το πρωί της Παρασκευής (2/4) στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Όποιος εφημερεύει, περνά τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του. Και είναι μεγάλη ευθύνη των ανθρώπων που διασωληνώνουν» είπε χαρακτηριστικά.

«Δύσκολες νύχτες, πολύ δύσκολες νύχτες. Ειδικά για όσους συναδέλφους ήταν στα επείγοντα covid. Ήταν να τους λυπάσαι. Έζησαν τραγικές στιγμές» δήλωσε η γιατρός στο νοσοκομείο «Γεννηματά», Ματίνα Παγώνη. Σύμφωνα με την ίδια, η εφημερία που ολοκληρώθηκε στο «Γεννηματά» είχε 72 εισαγωγές περιστατικών covid. Ταυτόχρονα, 13 διασωληνωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ, ενώ το νοσοκομείο είναι γεμάτο και ήδη άρχισαν οι διακομιδές περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία.

Click4more: Καπραβέλος στο newsit.gr: «Υπάρχουν καλά και άσχημα νέα για την Θεσσαλονίκη»

«Έχουμε μια ΜΕΘ έξω από τη ΜΕΘ. Εμείς δεν κάνουμε διαλογή για το ποιοι θα διασωληνωθούν και ποιοι όχι. Όσοι έχουν κριτήρια διασωλήνωσης θα διασωληνωθούν. Δεν περιμένουμε να αδειάσει κρεβάτι για να διασωληνώσουμε. Διασωληνώνουμε και σιγά σιγά θα βρεθεί και το ανάλογο κρεβάτι» τόνισε η κ. Παγώνη.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, οι περισσότεροι άνθρωποι που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι νέοι. «Να δώσουμε μάχη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι εισαγωγές περιστατικών covid είναι δύσκολα περιστατικά «γιατί αλλάζουν συνεχώς κλινική εικόνα».

Click4more: Παυλάκης: Λάθος πείραμα το άνοιγμα – Τον Οκτώβριο πιθανόν να δούμε 4ο κύμα

Μεταξύ όσων αντιμετωπίζουν οι γιατροί είναι και η ενημέρωση των συγγενών των ασθενών. «Την ενημέρωση την κάνει ένας. Πόσο πιεστικό είναι να ενημερώνεις έναν συγγενή από τηλέφωνο. Άλλο να έχεις τον άλλον απέναντί σου και να τους λες πέντε πράγματα και άλλο από ένα ψυχρό μέσο» ανέφερε, λέγοντας ότι η ίδια κάνει τις ενημερώσεις στο «Γεννηματά».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις