Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Παγώνη: Φόβοι για μετά τον Δεκέμβριο – Τι πρέπει να γίνει με τις παρελάσεις

Παγώνη: Φόβοι για μετά τον Δεκέμβριο - Τι πρέπει να γίνει με τις παρελάσεις
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε τη φοβία της ότι, με τη μείωση των εμβολιασμών και το ξέσπασμα άλλων ιώσεων, όπως η γρίπη, θα δυσκολέψει την κατάσταση μετά το Δεκέμβριο σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό ενώ η ίδια είπε πως είναι επιφυλακτική για τις παρελάσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

«Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του, γιατί αν πάμε και στο Δεκέμβρη και αρχίσουν και οι γρίπες, να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγουν τις ΜΕΘ. Γρίπη και κορονοϊός είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους. Tα τακτικά χειρουργεία έχουν μείνει πίσω, όπως και όλα τα χειρουργεία, θα έχουμε όλο τον χειμώνα και διάφορες ιώσεις και θα κυκλοφορούμε, αλλά πρέπει να κυκλοφορούμε με προσοχή», προειδοποίησε η κ. Παγώνη. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Ματίνα Παγώνη ζήτησε να εμβολιαστούμε τόσο για τον κορονοϊό όσο και για τη γρίπη.

Όσον αφορά τις παρελάσεις, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ σχολίασε ότι όταν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα τότε θα υπάρχει και αύξηση κρουσμάτων, και στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο. Για αυτό, πρότεινε να γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις και όχι οι μαθητικές στις «κόκκινες» περιοχές. «Θα υπάρχει κάθε 2 μέτρα χωροφύλακας που θα λέει ‘’εσύ εμβολιασμένος εσύ ανεμβολίαστος’;» διερωτήθηκε.

«Συνεχίζουμε να έχουμε διψήφιο αριθμό θανάτων (καθημερινά) (…) Aν είχαμε κάνει το 80% (εμβολιασμούς), και την 3η δόση, ξέρετε πώς θα ήμασταν; Όπως η Δανία και οι άλλες χώρες» τόνισε η κ. Παγώνη. 

Όπως επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τα κέντρα εμβολιασμού έχουν ερημώσει. «Με το άνοιγμα αισθανόμαστε μια ελευθερία και ξεχάστηκε ο εμβολιασμός δε φοράμε μάσκες» σημείωσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις