Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Παγώνη: Ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα θα κάνουμε με κανονικές συνθήκες – Το εμβόλιο δεν θα γίνεται στα φαρμακεία

Παγώνη: Ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα θα κάνουμε με κανονικές συνθήκες – Το εμβόλιο δεν θα γίνεται στα φαρμακεία

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, το εμβόλιο, αλλά και για το πώς να περάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, μίλησε η Ματίνα Παγώνη. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε πως οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι οι πιο δύσκολοι, καθώς υπάρχει κίνδυνος τα πράγματα να γίνουν ανεξέλεγκτα. 

Μιλώντας στο OPEN το πρωί της Δευτέρας (14/12), υπογράμμισε ότι πάνω από 3.000 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορονοϊό, από τους οποίους 552 είναι διασωληνωμένοι. “Τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα αν περάσουμε γρήγορα στο τρίτο κύμα του κορονοϊού”, δήλωσε η κ. Παγώνη.

Αναφερόμενη στα 693 κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή (13/12) ο ΕΟΔΥ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε πως αυτά δεν είναι αντιπροσωπευτικά της κατάστασης, καθώς τα Σαββατοκύριακα δεν γίνονται τόσοι έλεγχοι όσοι τις καθημερινές. 

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

 

Κρίσιμο το επόμενο 2μηνο

“Από τέλος Δεκεμβρίου έως Φεβρουάριο είναι η περίοδος έξαρσης των ιώσεων. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα μέρα τη μέρα. Αν έχουμε έξαρση της πανδημίας, τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα”, δήλωσε η κ. Παγώνη ενώ αναφέρθηκε και σε μία πρόσφατη έρευνα η οποία ανέδειξε ότι οι άνδρες έχουν τριπλάσιο κίνδυνο από τις γυναίκες να νοσήσουν σοβαρά από κορονοϊό.

“Περισσότεροι άντρες πεθαίνουν από κορονοϊό ή διασωληνώνονται”, δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων η κ. Παγώνη διευκρίνισε ότι βάσει των έως τώρα στοιχείων, αυτά θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν με μεγάλη προσοχή στις 7 Ιανουαρίου. 

Για το εμβόλιο πως οι εμβολιασμοί δεν θα γίνονται στα φαρμακεία και, τέλος, είπε χαρακτηριστικά ότι “ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα θα κάνουμε με κανονικές συνθήκες”.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις