Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Παγώνη: Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πετάξουμε τις μάσκες – Πότε και πώς θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

Παγώνη: Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πετάξουμε τις μάσκες – Πότε και πώς θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

Αισιόδοξη για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα εμφανίστηκε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους νέους που έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού.

«Όλοι συνειδητοποίησαν πλέον ότι για να βγούμε από αυτή την περιπέτεια πρέπει να εμβολιαστούμε, γιατί αυτό είναι το πρώτο όπλο που έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη.

Η ίδια εκτίμησε πως μέχρι τέλος Ιουνίου ή το αργότερο αρχές Ιουλίου και εφόσον πάρουμε τα εμβόλια που έχουν προγραμματιστεί, «θα πετύχουμε μια ανοσία 50-60%, που σημαίνει θα είμαστε πιο ελεύθεροι».

Όσο για το τι σημαίνει «πιό ελεύθεροι» η κυρία Παγώνη το προσδιόρισε: Το καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό, θα κάνουμε διακοπές, χωρίς βέβαια να πούμε ότι θα βγάζουμε τη μάσκα όλοι κι ότι θα κυκλοφορούμε χωρίς προσοχή στις αποστάσεις.

Στην ερώτηση για το πότε θα «απαλλαγούμε» από τις μάσκες, όπως έγινε για παράδειγμα στο Ισραήλ, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απάντησε: «Θεωρώ πως τα μέσα Σεπτέμβρη θα είναι η ημερομηνία που θα πετάξουμε τις μάσκες. Γιατί τότε, γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου, θα έχει ολοκληρωθεί το 90% των εμβολιασμών».

Η κυρία Παγώνη υπεραμύνθηκε της απόφασης να απαγορεύεται σε πρώτη φάση η μουσική στους χώρους εστίασης για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της πως «σε περίπου 10 ημέρες θα μπορούν να ανοίξουν τα γυμναστήρια εξαιτίας των εμβολιασμών και των self test που προχωρούν, με μεγάλη προσοχή, όπως οι αποστάσεις και η απολύμανση των μηχανημάτων».

Ακούστε τι είπε στην ΕΡΤ η Ματίνα Παγώνη:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις