Ελλάδα

Παγώνη: Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πετάξουμε τις μάσκες – Πότε και πώς θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αισιόδοξη για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα εμφανίστηκε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους νέους που έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού.

«Όλοι συνειδητοποίησαν πλέον ότι για να βγούμε από αυτή την περιπέτεια πρέπει να εμβολιαστούμε, γιατί αυτό είναι το πρώτο όπλο που έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη.

Η ίδια εκτίμησε πως μέχρι τέλος Ιουνίου ή το αργότερο αρχές Ιουλίου και εφόσον πάρουμε τα εμβόλια που έχουν προγραμματιστεί, «θα πετύχουμε μια ανοσία 50-60%, που σημαίνει θα είμαστε πιο ελεύθεροι».

Όσο για το τι σημαίνει «πιό ελεύθεροι» η κυρία Παγώνη το προσδιόρισε: Το καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό, θα κάνουμε διακοπές, χωρίς βέβαια να πούμε ότι θα βγάζουμε τη μάσκα όλοι κι ότι θα κυκλοφορούμε χωρίς προσοχή στις αποστάσεις.

Στην ερώτηση για το πότε θα «απαλλαγούμε» από τις μάσκες, όπως έγινε για παράδειγμα στο Ισραήλ, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απάντησε: «Θεωρώ πως τα μέσα Σεπτέμβρη θα είναι η ημερομηνία που θα πετάξουμε τις μάσκες. Γιατί τότε, γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου, θα έχει ολοκληρωθεί το 90% των εμβολιασμών».

Η κυρία Παγώνη υπεραμύνθηκε της απόφασης να απαγορεύεται σε πρώτη φάση η μουσική στους χώρους εστίασης για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της πως «σε περίπου 10 ημέρες θα μπορούν να ανοίξουν τα γυμναστήρια εξαιτίας των εμβολιασμών και των self test που προχωρούν, με μεγάλη προσοχή, όπως οι αποστάσεις και η απολύμανση των μηχανημάτων».

Ακούστε τι είπε στην ΕΡΤ η Ματίνα Παγώνη:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γυναικοκτονία στη Δράμα: Μαχαιρωμένη σε ζωτικά σημεία και χωρίς σφυγμό βρέθηκε η 45χρονη – Με σφαίρα στο κεφάλι αυτοκτόνησε ο 50χρονος
Είχε ζητήσει τουλάχιστον 2 φορές απόσπαση από την υπηρεσία της η αδικοχαμένη Αντιγόνη - «Θρίλερ» με την επιμέλεια του 16χρονου γιου του ζευγαριού που ειδοποίησε τις αρχές για τη γυναικοκτονία
Δολοφονία στην Δράμα
Η «προφητική» ανάρτηση της 45χρονης λίγες ημέρες πριν την δολοφονήσει ο σύζυγός της στη Δράμα - «Όταν ένας άντρας σφάζει τη γυναίκα του»
«Όταν ένας άντρας σφάζει τη γυναίκα του μια ανάσα απ' τα παιδιά του, η ελληνική οικογένεια ζει μονάχα μια μεμονωμένη τραγική στιγμή», είχε γράψει το θύμα
Δολοφονία στην Δράμα