Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Πάιατ: Ικανοποίηση της Ουάσινγκτον για τις προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος της ΠΓΔΜ

Πάιατ: Ικανοποίηση της Ουάσινγκτον για τις προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος της ΠΓΔΜ

Την εκτίμηση της Ουάσινγκτον για τις τις προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ μετέφερε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, στην συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Αλέξη Χαρίτση.

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στον στόχο της βαλκανικής συνανάπτυξης και συνεργασίας, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ενόψει του Greek Investment Roadshow 2018 που θα πραγματοποιηθεί σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Σικάγο στο διάστημα 18-23 Ιουνίου.

Παράλληλα συζητήθηκαν η περαιτέρω προσέλκυση επενδύσεων και οι ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία στη μεταμνημονιακή περίοδο.

Αναπτυξιακή στρατηγική και μεταρρυθμίσεις

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή στρατηγική και στις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται σε αυτή.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, πρόκειται για:

–  Οριζόντιες μεταρρυθμίσεις σε δημόσια διοίκηση, δικαιοσύνη και επιχειρηματικό περιβάλλον

– Μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, με ενίσχυση των χρηματοπιστωτικών θεσμών και την των επενδύσεων

– Μεταρρυθμίσεις για την τόνωση των συνεργειών του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα,

– Ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους και στήριξη των πολιτικών για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Χαρίτσης: Η Ελλάδα βγαίνει επιτυχώς από το πρόγραμμα

Ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στο Roadshow, υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία λαμβάνει χώρα σε μία ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία, καθώς η Ελλάδα εξέρχεται επιτυχώς από το πρόγραμμα και η ελληνική οικονομία κινείται σταθερά σε ρυθμούς ανάπτυξης, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για νέες επενδύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο το Roadshow αποτελεί, όπως σημείωσε, μία σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει και υλοποιεί η κυβέρνηση για τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι η τιμώμενη χώρα. Συγκεκριμένα, τονίστηκαν οι μεγάλες δυνατότητες αποστολής ισχυρού μηνύματος ανάπτυξης της Ελλάδας στη νέα φάση που ξεκινά από τον Αύγουστο και μετά, όπως και η ανάδειξη του καίριου ρόλου της Θεσσαλονίκης.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε ότι υφίστανται οι προϋποθέσεις για την επιδίωξη του φιλόδοξου στόχου της βαλκανικής συνανάπτυξης και συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι όλη η περιοχή είναι σε θέση να αναδειχθεί σε επενδυτικό προορισμό, χώρο ασφάλειας και συνεργασίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η ελληνική κυβέρνηση για τη διασύνδεση των μεταφορικών, ενεργειακών και ψηφιακών δικτύων στα Βαλκάνια ενισχύοντας την οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής με όρους ισοτιμίας και κοινής ανάπτυξης.

Το “παρών” στη συνάντηση έδωσαν ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, καθώς και η γενική διευθύντρια Επενδύσεων του Enterprise Greece Αγγέλα Μιχαλοπούλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις