Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Παιδεία σε νευρική κρίση – Νεο τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου στα ΑΕΙ για τις διαθεσιμότητες

Παιδεία σε νευρική κρίση – Νεο τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου στα ΑΕΙ για τις διαθεσιμότητες

Απ’ το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα στα πανεπιστήμια της χώρας. Μετά την άρνηση πολλών πανεπιστημίων (τεσσάρων) να στείλουν λίστες με τους υπαλλήλους που βγάζουν σε διαθεσιμότητα, το υπουργείο Παιδείας, πέταξε πλέον το μπαλάκι στους ίδιους τους υπαλλήλους.

Πιο συγκρικριμένα, το υπουργείο ζητεί πλέον από τους διοικητικούς υπαλλήλους, εντός πέντε ημερών από τη σχετική πρόσκληση που θα κάνει το υπουργείο, μόνοι τους, και χωρίς να μεσολαβήσει το οικείο πανεπιστήμιο, να κάνουν την αποτίμηση των προσόντων σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Θα κληθούν επίσης να καταθέσουν οι ίδιοι τα σχετικά δικαιολογητικά στο υπουργείο Παιδείας. Σε περίπτωση που δεν πειθαρχήσουν και αποφασίσουν να απέχουν από την αποτίμηση των προσόντων τους, θα τίθενται σε αργία.

Χθε εγκαταλείφθηκε η ιδέα της ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής Απόφασης) για κατάργηση κλάδων, αφού τρία από τα οκτώ πανεπιστήμια που αφορά το μέτρο της διαθεσιμότητας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) έστειλαν χθες στο ΑΣΕΠ τους καταλόγους με τα ονόματα.

Θα ασκηθούν διώξεις

Οι διευθυντές των υπηρεσιών προσωπικού των 4 πανεπιστημίων που δεν έχουν στείλει τα στοιχεία, θα βρεθούν σήμερα αντιμέτωποι με διώξεις.

Τα ιδρύματα που δεν απέστειλαν χθες τα στοιχεία για τη διαθεσιμότητα είναι το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημόσιο: απόλυση του 40% όσων βγαίνουν σε διαθεσιμότητα ζητά εδώ και τώρα η τρόικα

Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου στα πανεπιστήμια: Στέλνετε τα στοιχεία ή μπαίνετε σε αργία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε