Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παιδεία: Το 15μελές ισχυροποιείται – Ο διευθυντής “αποδυναμώνεται”

Φωτο αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στο πλαίσιο των αλλαγών που έχει προγραμματίσει το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία είναι και η “ενδυνάμωση” του 15μελούς. Σκοπός του υπουργού είναι τα μαθητικά συμβούλια να πρωταγωνιστήσουν στα σχολικά δρώμενα. Από κάποιους μεταφράζεται και ως “αποδυνάμωση” του ρόλου του διευθυντή. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, εκλεγμένοι μαθητές θα αποφασίζουν για τις εκδρομές, τις καταλήψεις και τις εκδηλώσεις, μιας και το υπουργείο έχει αποφασίσει να επαναφέρει τον θεσμό του μαθητικού συμβουλίου.

Επίσης, θέλουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να είναι αυτοί οι οποίοι θα αποφασίζουν για τα “εσωτερικά” θέματα του σχολείου.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, «επιδίωξή μας είναι η θεσμοθέτηση διαδικασιών κατά τις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές ακόμα και του Δημοτικού, ώστε οι κανόνες συνύπαρξης στο σχολείο να μην έρχονται ως αποφάσεις που επιβάλλονται ‘άνωθεν’, αλλά ως ένα ‘κοινωνικό συμβόλαιο’ που συζητείται»

Και μπορεί το υπουργείο να λέει πως οι αλλαγές γίνονται για να εκφραστεί με τον καλύτερο τρόπο η δημοκρατία στα σχολεία, ωστόσο σύμφωνα με το δημοσίευμα, με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποδυναμώσει το ρόλο του διευθυντή. Και αυτό επειδή τα αποτελέσματα κατά τις τελευταίες εκλογές διευθυντών δεν ήταν θετικά για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Η Καθημερινή 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε