Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Παιχνίδια με τη νοημοσύνη των Ελλήνων παίζει η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα

Παιχνίδια με τη νοημοσύνη των Ελλήνων παίζει η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα

Εκτός πραγματικότητας δείχνει ή θέλει να δείχνει ότι είναι η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα με δυο αναρτήσεις μετά την δολοφονία των 10 ομογενών μας στην Ουκρανία από τους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς. 

Αρχικά, με δελτίο Τυπου που εξέδωσαν αρνήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο των ομογενών μας επιμένοντας ότι δεν βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές. Μάλιστα ανέφεραν ότι η Ουκρανία είναι εκείνη που μπορεί να ευθύνεται για τον θάνατο των ομογενών μας για να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση! 

Διαβάστε το δελτίο Τύπου: 

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς. Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν.
Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο.
Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό.

Λίγη ώρα αργότερα με ανάρτηση στο twitter η Ρωσική πρεσβεία ευχαριστούσε τους πολλούς φίλους Έλληνες που εξέφραζαν την συμπαράστασή τους στην χώρα τους. Όμως, με νέο tweet η ρωσική πρεσβεία είδε απειλές κατά του προσωπικού της και μάλιστα τις χαρακτήρισε δειλές και απαράδεκτες και θύμισε ότι την ευθύνη για την ασφάλειά τους έχουν οι ελληνικές αρχές….

Δείτε τις αναρτήσεις 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις