Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Παξοί: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών της αλβανικής μαφίας πίσω από τους πυροβολισμούς σε 51χρονο

Παξοί: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών της αλβανικής μαφίας πίσω από τους πυροβολισμούς σε 51χρονο

Για ξεκαθάρισμα λογαριασμών της αλβανικής μαφίας κάνουν λόγο τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας για την υπόθεση των Παξών, όπου 51χρονος δέχτηκε πυροβολισμούς από άγνωστο χθες (9.8.2023) το βράδυ και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο 51χρονος που πυροβολήθηκε στους Παξούς είναι Αλβανός υπήκοος. Είχε έρθει στην Ελλάδα στις 5 Αυγούστου μαζί με τη σύζυγο και τα 3 παιδιά τους και μπήκαν στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς.

Από εκεί βρέθηκε στους Παξούς. Τα αλβανικά ΜΜΕ έκαναν μεγάλες αναφορές στην επίθεση με πυροβολισμούς και στον τραυματισμούς και μιλούσαν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Επίσης μιλούσαν έμμεσα για συμβόλαιο θανάτου, καθώς τονίζουν ότι ο δράστης του τραυματισμού φέρεται να έχει μεταβεί από την Ιταλία στην Ελλάδα για να δολοφονήσει τον 51χρονο.

Πλούσιο ποινικό μητρώο

Τα αλβανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το θύμα της επίθεσης στους Παξούς έχει «πλούσιο» ποινικό μητρώο, ενώ θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία του Έντμοντ Παπά το Δεκέμβριο του 2022 στη Σελίτα της Αλβανίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των αλβανικών ΜΜΕ, το 2001 το θύμα συνελήφθη από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις RENEA, ενώ καταζητούνταν διεθνώς από τις βελγικές δικαστικές αρχές.

Ο 51χρονος κατηγορήθηκε πως σε συνεργασία με τον αδελφό του Φατμίρ Καλέμι, σκότωσε τους Αλβανούς αδελφούς Mevlan και Adriatik Çaça, στο Βέλγιο στις 13 Απριλίου 2001.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις