Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

Πανάκριβή μου ξαπλώστρα – Τιμές «Μυκόνου» στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής

Πανάκριβή μου ξαπλώστρα – Τιμές «Μυκόνου» στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι επιλέξουν να πάνε σε οργανωμένες πλαζ της Αττικής για να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Συγκεκριμένα απλησίαστες είναι οι οργανωμένες παραλίες της Αττικής με τους ιδιοκτήτες των beach bar να ανταγωνίζονται στις τιμές της Μυκόνου, χρεώνοντας το σαββατοκύριακο ακόμα και 100 ευρώ για δυο ξαπλώστρες ή 180 ευρώ για τη λεγάμενη καμπάνα με τη διπλή ξαπλώστρα για δύο άτομα μέσω online κρατήσεων.

«Όταν έρχεσαι εδώ και σας εξυπηρετούμε χωρίς κράτηση είναι στα 70 ευρώ το σετ και 120 οι καμπάνες, μέσω του plaz (σ.σ online εφαρμογή κρατήσεων) είναι στα 100 το σετ και 180 οι καμπάνες».

Χωρίς κράτηση και προεξοφληση της ξαπλώστρας μέσω της εφαρμογής στο ίντερνετ, οι τιμές είναι μειωμένες από 30% έως 40%, αλλά όπως μας λέει η υπεύθυνη του καταστήματος η ζήτηση είναι μεγάλη και σαν βγεις στον πηγαιμό για παραλία είναι αβέβαιο αν θα βρεις να κάτσεις χωρίς κράτηση και κατ’ επέκταση έξτρα χρέωση.

Χρέωση ανάλογα με τη «σειρά» της ξαπλώστρας

Αρκετά beach bar μάλιστα ακολουθούν το παράδειγμα της παραλίας Ψαρρού στη Μύκονο, γνωστή για τις τιμές φωτιά και τις χρεώσεις στη ξαπλώστρα ανάλογα με την απόσταση από το κύμα.

«20 ευρώ το σετ και φτάνει μέχρι τα 40. Και το Σαββατοκύριακο είναι 30 ευρώ το σετ μέχρι 50. Η πρώτη σειρά είναι 40. Το Σαββατοκύριακο είναι 50. Αλλά είναι μέσα τα δύο προστατευτικά και οι πετσέτες σας ξεχωριστές, τα οποία αυτά είναι μέσα στην τιμή».

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος του beach bar, η ποιότητα της ξαπλώστρας, αλλά και το γεγονός ότι φέτος ο αριθμός τους είναι μειωμένος λόγω μέτρων κορονοϊού, τους ανάγκασαν να ανεβάσουν τις τιμές.

«Αν είχα μια ξαπλώστρα που την είχα πληρώσει 100 ευρώ δεν θα το χρέωνα τόσο πολύ, αλλά επειδή έχω πληρώσει την ξαπλώστρα 500 ευρώ και κάθε μέρα πλένω καλύμματα και τα λοιπά, έπρεπε να το βάλω αυτή την τιμή για να βγάλω κάτι. Καταρχήν έχω χάσει 25 σετ. Ξέρετε παλιά πως ήταν, ήταν η μια ομπρέλα δίπλα στην άλλη, τώρα είναι ανά 4 μέτρα και τα τηρώ όλα με ευλάβεια γιατί έχω παιδιά, έρχονται οικογένειες εδώ και προσέχουμε πάρα πολύ».

Φθηνότερες οι ξαπλώστρες στην παραλία Αλίμου με τις τιμές να αρχίζουν από 10 ευρώ το άτομο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις