Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (20.1.2022) στο κέντρο της Αθήνας, καθώς μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, χαρακτηρίζοντάς τα ως ελλιπή. 

Λίγο πριν τις 3 η πορεία ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα. Ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο είχε κλείσει από τις 11 το πρωί με εντολή της αστυνομίας εξαιτίας του συλλαλητηρίου της Αθήνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση.

Σημειώνεται πως το σημερινό συλλαλητήριο ήταν η δεύτερη κινητοποίηση στην Αθήνα, καθώς την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και φοιτητών στην πλατεία Συντάγματος.

Οι διαδηλωτές απαιτούν μέτρα προστασίας από τον covid 19 για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test για όλους τους μαθητές και φοιτητές από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ από και προς τις σχολές και τα σχολεία και προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

Επίσης, μεταξύ άλλων, τάσσονται κατά της προοπτικής της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ζητούν ρυθμίσεις για τις εξεταστικές, να καταργηθεί η απόφαση που ακυρώνει τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιήθηκαν τηλεματικά.

Εκτός από την Αθήνα κινητοποιήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου και στα Γιάννενα στην Περιφέρεια.

Η πρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών Βύρωνα, Βριμάλα Θεοδώρα, που βρέθηκε στο συλλαλητήριο μίλησε στο newsit.gr για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο, ενώ στη συνέχεια αναγκάστηκε να πάρει μέτρα ύστερα από πιέσεις. 

Σημείωσε πως τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές είναι πολλά, τόσο πριν όσο και μετά τις γιορτές, όπου έφτασαν τις 8.000 τότε «η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ελάχιστες προσλήψεις, 2-3-4 χιλιάδες και αυτό με τρίμηνες συμβάσεις. Αυτό δεν καλύπτει επ’ ουδενί τη σκληρή πραγματικότητα που υπάρχει στα σχολεία, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα το σχολικό να είναι εντελώς διαλυμένο».

Τέλος, κατέληξε λέγοντας πως αυτή τη στιγμή τα τμήματα είναι «25αρια μέχρι 28αρια» και με το πρωτόκολλο 50%+1 τα σχολεία μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης. 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις