Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Το «παρών» δίνουν αυτή την ώρα φοιτητές στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι δίνουν σήμερα συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στην επικείμενη είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας σε ορισμένα ιδρύματα, αλλά και τη συνεχιζόμενη παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ.

Αύριο οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας έχουν ανακοινώσει ότι θα περιμένουν τους νεοπροσληφθέντες ειδικούς φρουρούς από νωρίς το πρωί στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, καθώς και στην είσοδο της ΑΣΟΕΕ. Ωστόσο πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδουν ότι προτίθενται να ενεργοποιήσουν από αύριο τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).

Οι 360 νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί έδωσαν πριν από μερικά εικοσιτετράωρα παρουσιάστηκαν στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης. Πήραν φύλλα πορείας και τοποθετήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα των Διευθύνσεων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετούν ως ειδικοί φρουροί. Θα παραμείνουν στο συγκεκριμένο καθεστώς έως ότου αποφασιστεί η δημιουργία των ΟΠΠΙ. Είχε προηγηθεί η τετράμηνη εκπαίδευσή τους, με βάση το περιεχόμενο των καθηκόντων που πρόκειται να αναλάβουν.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις