Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Πανελλαδικές 2023 Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΑΟΘ ΕΠΑΛ: Θέματα και απαντήσεις από το Διακρότημα

Πανελλαδικές 2023 Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΑΟΘ ΕΠΑΛ: Θέματα και απαντήσεις από το Διακρότημα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2023 ΕΠΑΛ Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΑΟΘ: Συνχίζονται σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι Πανελλαδικές εξετάσεις για χιλιάδες υποψήφιους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάζονται στο μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΑΟΘ».

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (ΑΟΘ)” πατήστε εδώ

Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΑΟΘ από τον Εκπαιδευτικό όμιλο Διακρότημα.

Οι εκτιμήσεις από τον Εκπαιδευτικό όμιλο Διακρότημα

«Τα θέματα Α & Β δεν παρουσιάζουν δυσκολία.

Το θέμα Α εξετάζει βασικά ζητήματα θεωρίας μέσα από το σχολικό βιβλίο.

Το θέμα Β είναι αναμενόμενο. Εξετάζει τη θεωρία από το κεφάλαιο 9.

Το θέμα Γ είναι βατό , αλλά χρειάζεται προσοχή στην κατανόηση δεδομένου που δίνεται στο Γ1 ερώτημα. Είναι θέμα που έχει εξεταστεί αρκετές φορές.

Όσον αφορά το θέμα Δ , για το Δ1 εφ΄ όσον ένας μαθητής γνωρίζει από τη θεωρία τι σημαίνει ‘‘ελλειμματικός προϋπολογισμός’’  δεν θα αντιμετωπίσει καμία δυσκολία.

Το Δ2 απαιτεί προσοχή στις αριθμητικές πράξεις. Το Δ3 μαθητές που γνωρίζουν σε ποιες κατηγορίες του πληθυσμού ανήκει κάθε άτομο δεν θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες.

Σε γενικές γραμμές τα θέματα δεν παρουσιάζουν αυξημένες απαιτήσεις για καλά προετοιμασμένους μαθητές

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ».

Το newsit.gr σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ θα παρουσιάζει τις προτεινόμενες απαντήσεις σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλήνιες 2023. 

Το πρόγραμμα για τα ΕΠΑΛ

Παρασκευή 9/6/2023: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης

Σάββατο 10/6/2023: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ), Στοιχεία Μηχανών

Τρίτη 13/6/2023: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές

Πέμπτη 15/6/2023: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ ΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα

Παρασκευή 16/6/2023: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Πανελλήνιες 2023: Αποτελέσματα και υποβολή Μηχανογραφικού

Οι βαθμολογίες των μαθημάτων (πλην των ειδικών μαθημάτων), αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου. Οι υποψήφιοι θα έχουν και πάλι τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους (και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται) μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας, αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS).

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου Μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Αυτό που θα αλλάξει φέτος, είναι ότι η υποβολή δεν θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, αλλά σε μία, καθώς με βάση τα στοιχεία των περασμένων ετών, ένα πολύ υψηλό ποσοστό των υποψηφίων (93% για το 2022) εισάγεται στις σχολές των 10 πρώτων επιλογών του από την πρώτη φάση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις