Ελλάδα

Πανελλαδικές: Ένα επιπλέον μάθημα και σχολές από δύο πεδία

Συνεχίζονται τα... πειράματα στις πανελλαδικές εξετάσεις με νέες αλλαγές από το υπουργείο Παιδείας. Οι αλλαγές αυτές έρχονται να ισχύσουν από το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις που θα αφορούν σε τρεις βασικές αλλαγές.

Η πρώτη αλλαγή αφορά στην δυνατότητα των μαθητών και μόνο με δική τους επιθυμία και πρωτοβουλία να εξεταστούν σε ένα επιπλέον μάθημα έτσι ώστε να μπορέσουν να εισαχθούν σε σχολές που δεν υπάρχουν στο επιστημονικό πεδίο που έχουν επιλέξει αλλά σε άλλο.

Εδώ έρχεται και η δεύτερη αλλαγή. Δηλαδή οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν σχολές όχι από ένα από δύο επιστημονικά πεδία, αλλά τις σχολές εκείνες που θα συνδέονται με την εξέταση ενός επιπλέον μαθήματος.

Η τρίτη αλλαγή αφορά στις ώρες διδασκαλίας των προς εξέταση μαθημάτων που θα αυξηθούν έτσι ώστε να ενισχυθούν οι γνώσεις των μαθητών και να δοθεί η δυνατότητα καλύτερη προετοιμασίας για τις εξετάσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ζέττα Μακρή για τον εκβιασμό από δημοσιογράφο: Αν χρειαζόμουν κάποιον να με υποστηρίξει δεν θα επέλεγα μέλος πάνελ πρωινάδικου
«Δεν είχαμε οικονομική συναλλαγή όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος γιατί δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ
Η Ζέττα Μακρή στα δικαστήρια Βόλου
Πανελλήνιες 2025: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για το μηχανογραφικό – 6 βήματα για τη σωστή συμπλήρωσή του
«Επιτυχία είναι να αξιοποιήσει κανείς τα όποια μόρια συγκεντρώνει με έναν έξυπνο τρόπο, κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές με βάση τα στοιχεία της προσωπικότητάς του και τις ανάγκες τις αγοράς εργασίας»
Μαθητής κατά τη διάρκεια πανελληνίων εξετάσεων
Στη ΜΕΘ 21χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στα Χανιά - Είχε πιει ο οδηγός
Ο 23χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, μετά από αλκοτέστ, βρέθηκε να έχει καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ πέραν του επιτρεπτού ορίου και νοσηλεύεται φρουρούμενος στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου
Τροχαίο στα Χανιά
1
To project Ψυττάλεια 3.0 και τα «έξυπνα» δίκτυα – Η ΕΥΔΑΠ περνά στην εποχή της βιώσιμης διαχείρισης και του ψηφιακού μετασχηματισμού
Η ανάγκη για έξυπνες, βιώσιμες και περιβαλλοντικά υπεύθυνες λύσεις στο σύστημα ύδρευσης δεν είναι πλέον μία απλή επιλογή ενός εκσυγχρονισμένου...
Αρχείο ΕΥΔΑΠ ΚΕΛ Ψυτάλλειας