Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών στο κέντρο της Αθήνας

Πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών στο κέντρο της Αθήνας

Πανελλαδικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή (18.03.2022) οι αγρότες στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκέντρωση τους είναι στην πλατεία Βάθη έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία έως τη Βουλή. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, λόγω του πανελλαδικού συλλαλητηρίου των αγροτών κάποιοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί. Ειδικότερα, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει σταματήσει στην οδό Μάρνης από το ύψος της Αριστοτέλους έως την Καρόλου και στα δύο ρεύματα καθώς και στην οδό Λιοσίων από την Μάγερ έως την Ιουλιανού. 

Οι αγρότες ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Δείτε φωτογραφίες:

Τα αιτήματα των αγροτών

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
  • Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις