Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2016: Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων [πρόγραμμα]

Πανελλήνιες 2016: Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων [πρόγραμμα]

Την Δευτέρα 16 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλήνιες 2016, με τους χιλιάδες υποψηφίους να αγωνιούν και να «μάχονται» για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες 2016 και δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαϊου ξεκινάει ο Γολγοθάς για όλους τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων και τους γονείς τους. Το σύστημα του υπουργείου Παιδείας είναι έτοιμο να οργανώσει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα δημοσιευθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι Πανελλήνιες 2016 είναι διπλές, και οι υποψήφιοι νέου και παλαιού συστήματος θα εξεταστούν σε κοινά εξεταστικά κέντρα, με κοινή ώρα εξέτασης, αλλά σε διαφορετική αίθουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2016

Τα εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις θα είναι φέτος 1.000 σε πανελλαδικό επίπεδο, εκ των οποίων τα 850 είναι στα Γενικά Λύκεια και τα 150 στα Επαγγελματικά Λύκεια. Τα βαθμολογικά κέντρα θα είναι 40 πανελλαδικά.

Δείτε περισσότερα στο επίσημο site του Υπουργείου Παιδείας.

Οι εξεταζόμενοι για τις Πανελλήνιες 2016 πρέπει να έχουν μαζί τους:
– Το δελτίο του εξεταζόμενου
– Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο
– Δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα.
– Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό
– Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα-«κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του.
– Δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).

Δείτε όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2016
Πανελλήνιες 2016: Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων
Πανελλήνιες 2016: Δείτε εδώ χρήσιμες συμβουλές για όλα τα μαθήματα

Χρήσιμες συμβουλές για τις Πανελλήνιες 2016: Στο δρόμο για τις Πανελλαδικές 2016, θα πρέπει να ακολουθήσετε στρατηγική για την σωστή κατανομή του χρόνου σας, και κάποιους βασικούς κανόνες, που θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τους βαθμολογητές, ώστε να μην θεωρήσετε κατόπιν ότι αδικηθήκατε. Κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από τα Λύκειά τους. Κατά την ώρα εξέτασης θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.

Αφού πάρετε στα χέρια σας τα θέματα, διαβάστε προσεκτικά τις ερωτήσεις. Μην βιαστείτε να ξεκινήσετε το γράψιμο. Δείτε, πρώτα, ποια από αυτά γνωρίζετε καλύτερα, ενώ αφήστε τα πιο δύσκολα για το τέλος. Να θυμάστε ότι οι τελευταίες σελίδες της κόλλας σας χρησιμεύουν ως «πρόχειρο», όπου μπορείτε να κρατήσετε σημειώσεις. Το κυρίαρχο στοιχείο, σαφώς, είναι η ορθότητα και η σαφήνεια των απαντήσεων σας. Παράλληλα, ο χρόνος που πρέπει να αφιερώσετε κατά μέσον όρο σε κάθε θέμα είναι περίπου 45 λεπτά. Ο χρυσός κανόνας είναι να μην επιμείνει ο υποψήφιος για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποιο θέμα που φαίνεται ότι δεν μπορεί άμεσα να λύσει.

Πανελλαδικές 2016: Βουτιά στις βάσεις των περισσότερων σχολών

Νικήστε το άγχος των Πανελληνίων: Οδηγός επιβίωσης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε