Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2018: Αγωνία τέλος! Στα σχολεία οι βαθμολογίες

πανελλήνιες βαθμολογίες Πανελλήνιες 2018

Η αγωνία για όσους συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις παίρνει τέλος. Σήμερα (29.06.2018) μετά τις 13:00 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων. Για πρώτη φορά θα υπάρχει μια σημαντική αλλαγή.

Οι Πανελλαδικές τελείωσαν τώρα έρχονται οι βαθμολογίες. Με την ανακοίνωσή τους δίνεται το… έναυσμα για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις βάσεις. Σήμερα στις 13:00, οι απόφοιτοι των γενικών και των επαγγελματικών λυκείων θα μάθουν… τι ψάρια έπιασαν. Και μετά, θα ξεκινήσει ο “Γολγοθάς” για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Οι εκτυπωμένες καταστάσεις με τις βαθμολογίες των πανελλαδικών θα αναρτηθούν στα σχολεία στις 13:00 το μεσημέρι. Φέτος, για πρώτη φορά, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Αυτό γίνεται για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως είναι η επίδοση ενός υποψηφίου στις εξετάσεις.

Πανελλήνιες: Βαθμολογίες και με ένα… κλικ

Για όσους φυσικά δεν θέλουν να πάνε έως το σχολείο για να δουν τις αναρτημένες καταστάσεις, υπάρχει και το… internet. Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, οι διευθυντές θα πρέπει να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Ο διευθυντής κάθε λυκείου, μαζί με τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων, μόλις παραλάβουν από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, τις καταστάσεις και τα αποκόμματα, θα πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.

Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία με το οικείο βαθμολογικό κέντρο και τη διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης Εφαρμογών του υπουργείου Παιδείας, για τη σχετική διόρθωση.

Το μηχανογραφικό

Σήμερα, προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Ως προς τη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr από την ερχόμενη Πέμπτη 5 Ιουλίου.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 16 Ιουλίου. Από εκείνη την ημέρα και μετά η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου θα είναι αδύνατη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις