Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2018: Οδηγός επιβίωσης για τα ειδικά μαθήματα – Πρόγραμμα και συμβουλές

Πανελλήνιες 2018

Με τη Βιολογία τελειώνουν οι Πανελλήνιες 2018 για τους υποψηφίους των ΓΕΛ. Τίποτα όμως δεν τελειώνει ακόμα για όσους δίνουν ειδικά μαθήματα…

Αύριο, 19 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ δίνουν το τελευταίο τους μάθημα, την Βιολογία. Υπάρχουν όμως και αρκετοί υποψήφιοι που για τη διεκδίκηση μιας θέσης σε σχολή της επιθυμίας τους, πρέπει να δώσουν και ειδικά μαθήματα.

Χρήσιμες συμβουλές για τις Πανελλήνιες 2018 και τα ειδικά μαθήματα

Οι υποψήφιοι όμως για να αριστεύσουν, αρκεί να είναι οργανωμένοι, καλά διαβασμένοι και πάνω από όλα να έχουν καλή ψυχολογία… Ο Όμιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, συμβουλεύει να πάψουμε να επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας ότι οι Πανελλήνιες 2018 είναι κάτι φοβερό.

Δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον μαζί με τους ανθρώπους που μας γνωρίζουν καλά (γονείς, φίλοι, καθηγητές), οι οποίοι είναι βέβαιο πως και σε αυτήν τη δοκιμασία θα βρίσκονται δίπλα μας.  Ηττοπαθείς σκέψεις, όπως «δεν θα τα καταφέρω», εντείνουν την ανασφάλειά μας. Αντίθετα, ρεαλιστικές σκέψεις, όπως «θα κάνω την καλύτερη δυνατή προσπάθεια», μας βοηθούν να ελέγξουμε το άγχος μας.

Δεν ξενυχτάμε το βράδυ πριν από κάθε εξέταση. Καλύτερα να κλείσουμε από νωρίς τα βιβλία και να κάνουμε το πρωί μια σύντομη επανάληψη. Η διατροφή μας, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων, θα πρέπει να είναι ισορροπημένη. Ειδικά το βράδυ της παραμονής κάθε εξέτασης, αποφεύγουμε τις διατροφικές υπερβολές και καταναλώνουμε ένα ελαφρύ γεύμα.

Αφού απαντήσουμε κάποιο ερώτημα, καλό θα ήταν να διαβάσουμε άλλη μία φορά την εκφώνηση. Ερωτήσεις που μας φαίνονται γνωστές και εύκολες χρειάζονται περισσότερη προσοχή.  Ακόμη και αν κάποιο από τα θέματα δεν μας θυμίζει κάτι, δεν πρέπει να απογοητευτούμε. Μπορεί στη συνέχεια της εξέτασης να «καθαρίσει» το μυαλό μας και να το κατανοήσουμε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιμείνουμε για πολλή ώρα σε κάποιο θέμα που μας δυσκολεύει ιδιαίτερα, ούτε φυσικά να απογοητευόμαστε. Πρέπει να προχωρήσουμε, να αντιμετωπίσουμε τα υπόλοιπα ζητήματα και μετά να επιστρέψουμε στο ερώτημα που δεν λύσαμε και να αφοσιωθούμε σε αυτό.

Προσέχουμε την εμφάνιση του γραπτού μας, ώστε να είναι ευανάγνωστο. Ένα καλά δομημένο και καθαρογραμμένο γραπτό είναι βέβαιο πως προκαταβάλλει θετικά τον διορθωτή. Τέλος, ακόμα και αν έχουμε τελειώσει νωρίτερα, εξαντλούμε τον χρόνο της εξέτασης. Διαβάζουμε ξανά και ξανά τις απαντήσεις μας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τίποτα δεν διέφυγε από την προσοχή μας. 

Προσοχή! Αφού τελειώσει η εξέταση… τελείωσε και το μάθημα αυτό! Δεν μπορούμε να ξέρουμε απολύτως τι γράψαμε και, κυρίως, δεν ξέρουμε πώς έχουν γράψει οι άλλοι. Ας μην ξεχνάμε ότι ο βαθμός μας συγκρίνεται με τους βαθμούς των άλλων υποψηφίων!

Πίσω στο σπίτι το κινητό! Ταυτότητα, δελτίο και στυλό απαραίτητα!

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι οι υποψήφιοι, για να μην μηδενιστεί το γραπτό τους. Οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2018 δεν πρέπει να έχουν μαζί τους: κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και διορθωτικό (blanco). Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα που θα «κόβουν» το σήμα στα κινητά τηλέφωνα.

Όλοι οι εξεταζόμενοι, όμως, θα πρέπει να έχουν μαζί τους: Το δελτίο του εξεταζόμενου, την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό.

Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2018 πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τιςv 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ., μέχρι τις 15:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.30 μ.μ., μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.

Πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων 2018 για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-6-2018 ΑΓΓΛΙΚΑ 10:00 π.μ
ΣΑΒΒΑΤΟ 23-6-2018 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ 08.30 π.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 23-6-2018 ΙΣΠΑΝΙΚΑ 15:30 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 25-6-2018 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ 08.30 π.μ.
ΤΡΙΤΗ 26-6-2018 ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 08.30 π.μ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27-6-2018 ΓΑΛΛΙΚΑ 08.30 π.μ.
ΠΕΜΠΤΗ 28-6-2018 ΙΤΑΛΙΚΑ 08.30 π.μ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-6-2018 ΑΡΜΟΝΙΑ 08.30 π.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 30-6-2018 ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ 08.30 π.μ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις