Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2018: Πρόγραμμα και μυστικά επιτυχίας

Πανελλήνιες 2018

Αν οι Πανελλήνιες 2018 σας τρομάζουν, υπάρχουν τρόποι να τις δείτε με άλλο μάτι…! Μικρά αλλά σημαντικά μυστικά επιτυχίας μπορούν να κάνουν θαύματα.

Από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο όλοι οι μαθητές που θέλουν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχουν στις εξετάσεις. Πολλά χρόνια διαβάσματος, υπομονής αλλά και επιμονής… Όσο τρομακτική και αν ακούγεται σε κάποιους η διαδικασία, άλλο τόσο αντιμετωπίσιμη είναι αν κανείς βρει τρόπους να την φέρει στα μέτρα του δίχως να χρειάζεται να ξενυχτάει στο διάβασμα ή να περιορίζει τον ελεύθερο του χρόνο ή να δίνει συνεχή μάχη με το άγχος και την κούραση. Ας γίνουν οι Πανελλήνιες 2018 μια… εύκολη υπόθεση! Πώς;

Τα μυστικά επιτυχίας για τις Πανελλήνιες 2018

Όπως συμβουλεύει ο Όμιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, παύουμε να επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας ότι οι Πανελλήνιες 2018 είναι κάτι φοβερό. Δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον μαζί με τους ανθρώπους που μας γνωρίζουν καλά (γονείς, φίλοι, καθηγητές), οι οποίοι είναι βέβαιο πως και σε αυτήν τη δοκιμασία θα βρίσκονται δίπλα μας. Με θετική σκέψη αναθεωρούμε τι είναι και τι σημαίνουν οι… Πανελλήνιες.

Ακόμη, δεν ξενυχτάμε το βράδυ πριν από κάθε εξέταση! Καλύτερα να κλείσουμε από νωρίς τα βιβλία και να κάνουμε το πρωί μια σύντομη επανάληψη. Επίσης, απαραίτητη είναι η κατανάλωση ενός ελαφρύ γεύματος το προηγούμενο βράδυ.

Αν δυσκολευόμαστε πολύ να λύσουμε ένα θέμα, καλύτερο είναι να προχωρήσουμε, να αντιμετωπίσουμε τα υπόλοιπα ζητήματα και μετά να επιστρέψουμε στο ερώτημα που δεν λύσαμε. Μπορεί στη συνέχεια της εξέτασης να «καθαρίσει» το μυαλό μας και να το κατανοήσουμε. Σε κάθε περίπτωση, δεν αφήνουμε κανένα ερώτημα χωρίς απάντηση.

Τέλος, οι υποψήφιοι καλό είναι να έχουν υπόψη τους ότι η καλή εμφάνιση του γραπτού διευκολύνει τον διορθωτή στην ανάγνωση και αυτό λειτουργεί προς όφελος του υποψηφίου. Μόλις τελειώσουμε, ξαναδιαβάζουμε τις απαντήσεις μας και εξαντλούμε τον χρόνο της εξέτασης.

Πανελλήνιες 2018

Τι πρέπει και τι όχι να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Όταν έρθει η ώρα εξέτασης για τις Πανελλήνιες 2018 οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τα εξής. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην μηδενιστεί το γραπτό τους. Οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2018 δεν πρέπει να έχουν μαζί τους: κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και διορθωτικό (blanco). Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα που θα «κόβουν» το σήμα στα κινητά τηλέφωνα. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και αν είναι απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του. Επίσης, οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες δεν πρέπει να έχουν στην αίθουσα βιβλία, τετράδια και όποιου είδους σημειώσεις. Οι επιτηρητές θα φροντίζουν για την τήρηση των κανονισμών και αν τυχόν εντοπιστούν οι παραπάνω παραβάσεις ή «πιαστεί» μαθητής να προσπαθεί να αντιγράψει, τότε το γραπτό θα μηδενιστεί.

Όλοι οι εξεταζόμενοι, όμως, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής. Το δελτίο του εξεταζόμενου, την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ. Μέχρι τις 15:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.30 μ.μ. Μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.

Αύριο, 14 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στην Ανατομία – Φυσιολογία II ή Ηλεκτροτεχνία 2, ή Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης ή Αρχιτεκτονικό σχέδιο. Επόμενο μάθημα θα είναι για τους υποψηφίους των ΓΕΛ στις 15 Ιουνίου. Τότε, θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις